ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προαναγγελία Βορίδη της μομφής της ΝΔ με αιχμή σε Παυλόπουλο

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 13 Ιουνίου 2018, 18:20 / Ανανεώθηκε 13 Ιουνίου 2018, 18:07
Προαναγγελία Βορίδη της μομφής της ΝΔ με αιχμή σε Παυλόπουλο
Facebook Twitter Whatsapp

 «Εδώ θα κριθούν οι πολιτιακοί θεσμοί»

Σε επί της ουσίας προαναγγελία της πρωτοβουλίας της ΝΔ για κατάθεση πρότασης δυσπιστίας με αφορμή το Σκοπιανό, προχώρησε ο Μάκης Βορίδης, προειδοποιώντας παράλληλα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πως «εδώ θα κριθούν οι πολιτειακοί και πολιτικοί θεσμοί της χώρας».

Αναλυτικότερα, ο κ. Βορίδης είπε πως η ΝΔ δεν είναι αυτή που έχει αλλάξει θέση αλλά ο ίδιος ο πρωθυπουργός ο οποίος είχε διαμηνύσει πως δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος. «Πώς γίνεται να συνομολογεί την ύπαρξη μακεδονικής γλώσσας και ιθαγένειας αφού δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος! Ποιο έθνος ομιλεί την μακεδονική γλώσσα τότε;», αναρωτήθηκε.

Ωστόσο σημείωσε πως αυτές οι εξελίξεις δεν του προκαλούν έκπληξη καθώς όπως είπε υπάρχουν άνθρωποι στη κυβέρνηση που υποστηρίζουν ότι θα έπρεπε τα Σκόπια να ονομαστούν με το συνταγματικό τους όνομα.

«Θα κριθούν όλοι οι θεσμοί εδώ, οι πολιτειακοί και πολιτικοί θεσμοί! Θα κριθούν από αυτό!», δήλωσε με νόημα και πρόσθεσε: «δεν έχετε νομιμοποίηση να συζητάτε γι’ αυτό και πολλώ δε μάλλον να υπογράψετε! Γιατί ο κυβερνητικός σας εταίρος δεν συμφωνεί. Η ΝΔ θα κάνει όλα όσα μπορεί και πρέπει σε κοινοβουλευτικό επίπεδο για να μη σας αφήσει να κοροϊδεύετε τον ελληνικό λαό και θα έρθουν από τους ΑΝΕΛ που κανείς δεν λαμβάνει το λόγο, να τοποθετηθούν και να μας πουν! Εξουσιοδοτούν τη κυβέρνηση να βάλει την υπογραφή αυτή; Πολύ σύντομα όλα αυτά».