current views are: 7

13 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση18:44

Δραγασάκης: Χωρίς συμφωνία, τα Σκόπια θα λέγονται Μακεδονία

Δημοσίευση 18:44’

Την ανάγκη επικύρωσης της συμφωνίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και αυτής της πΓΔΜ προκειένου να αποφευχθεί το σενάριο, οι γείτονες να λέγονται «Μακεδόνες» και να αποκτήσουν στα Βαλκάνια επιρροή χώρες μη φιλικές προς την Ελλάδα, επισήμανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου ο κ. Δραγασάκης είπε πως πρόκειται για ένα άλυτο πρόβλημα που η χώρα κουβαλά εδώ και πολλά χρόνια. Σημείωσε δε πως θα πρέπει να «συνειδητοποιήσουμε με ποια κριτήρια θέλουμε να προχωρήσουμε στο μέλλον, ποια Ελλάδα θέλουμε και με ποια πολιτική θα το διασφαλίσουμε». «Θέλουμε μια Ελλάδα κλεισμένη στο καβούκι της;», αναρωτήθηκε και πρόσθεσε: «τι θα γίνει αν δεν υπάρξει συμφωνία; Η FYROM δεν λέγεται έτσι στο εξωτερικό αλλά Μακεδονία! Παντού η πινακίδα γράφει Μακεδονία! Μπορούμε να ανατρέψουμε την αρνητική αυτή παράδοση; Έχουμε αι ευκαιρία! Αν δεν υπάρχει λύση η προοπτική είναι η χώρα αυτή να λέγεται Μακεδονία και να ασκούν άλλες χώρες, όχι φιλικές προς εμάς επιρροή».

Ο κ. Δραγασάκης αναρωτήθηκε ρητορικώς αν η συμφωνία είναι τόσο κακή για την Ελλάδα, τότε γιατί την απορρίπτει ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας. Επ’ αυτού απάντησε ο από τα έδρανα ο κ. Σταμάτης της ΝΔ πως « είναι μουρλός», με τον κ. Δραγασάκη να επανέρχεται: «Ωραία άρα έχουμε μουρλούς και εκεί και εδώ. Ας υπάρξει λοιπόν ένα προοδευτικό μέτωπο και εκεί και εδώ. Κατανοούμε ότι για ορισμένους είναι ταυτοτικό ζήτημα και χρειάζεται συζήτηση που θα τη κάνουμε».


σχετικα αρθρα