ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ: Ο κ. Τσίπρας διαστρέβλωσε όσα του μετέφερε ο Δ. Κουτσούμπας για την συμφωνία

Δημοσίευση 13 Ιουνίου 2018, 23:23 / Ανανεώθηκε 13 Ιουνίου 2018, 23:32
ΚΚΕ: Ο κ. Τσίπρας διαστρέβλωσε όσα του μετέφερε ο Δ. Κουτσούμπας για την συμφωνία
Facebook Twitter Whatsapp

Με φόντο την αποψινή συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ΕΡΤ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Για διαστρέβλωση των όσων ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, σχετικά με τη συμφωνία κάνει λόγο το ΚΚΕ σε σχόλιο του με φόντο την αποψινή συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ΕΡΤ. 

«Το χειρότερο για τον κ. Τσίπρα δεν είναι ότι -αν και νέος- έχει πάθει αμνησία σχετικά με την σταθερή, επί μια 25ετία, θέση του ΚΚΕ, αλλά ότι διαστρέβλωσε όσα μόλις χτες του μετέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, σχετικά με τη συμφωνία. Ότι δηλαδή η θέση για «Μακεδόνα πολίτη» και «μακεδονική γλώσσα» κι όχι το όνομα, περιέχει το σπέρμα του αλυτρωτισμού» αναφέρει το ΚΚΕ.

«Βεβαίως, εδώ, δεν δίστασε -προφανώς κατόπιν προτροπής κάποιων αδιάβαστων συμβούλων του- να διαστρεβλώσει τον Μαρξ και τον Λένιν, μπερδεύοντας την αυτοδιάθεση των λαών εκείνης της περιόδου με τον «αυτοπροσδιορισμό», που είναι ένα σύγχρονο εργαλείο του ιμπεριαλισμού για αλλαγές συνόρων και πολέμους» προσθέτει το κόμμα, καταλήγοντας «το σίγουρο είναι ότι δεν είπε τίποτα για την ταμπακιέρα, η οποία βγάζει μάτι μέσα από το κείμενο της συμφωνίας και είναι η πρεμούρα για να ενταχθεί η γειτονική χώρα στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, που είναι οι βασικοί παράγοντες ανασφάλειας για τους λαούς της περιοχής.»