current views are: 8

14 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση09:35

Πιπιλή: Ο Τσίπρας εξευτελίστηκε εκλιπαρώντας τον Καμμένο να μην του ρίξει την κυβέρνηση

Τάχθηκε υπέρ της πρότασης μομφής που εξετάζει η Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Δημοσίευση 09:35’
πιπιλη

Τάχθηκε υπέρ της πρότασης μομφής που εξετάζει η Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Ευθεία επίθεση με σκληρές εκφράσεις εξαπέλυσε στον πρωθυουργό για το Σκοπιανό η πρώην βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή, στον ΣΚΑΪ και τάχθηκε υπέρ της πρότασης μομφής που εξετάζει η Αξιωματική Αντιπολίτευση.  

«Χαίρομαι με την κίνηση του κ. Μητσοτάκη για την κατάθεση μομφής. Ο κ. Τσίπας εξευτελίστηκε εκλιπαρώντας τον Πάνο Καμμένο να μην του ρίξει την κυβέρνηση» υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Ο κ. Τσίπρας αποδεικνύεται ήταν ο επισπεύδων επειδή ξέρει ότι τελείωσε ως ηγέτης ως πρωθυπουργός επειδή θέλει να διεκδικήσει ό,τι μπορεί, και εξυπηρετεί τα στρατηγικά σχέδια της Ευρώπης, της Αμερικής και του ΝΑΤΟ. Αποδείχθηκε με την αλαζονική προσωποπαγή στάση του ότι είναι ο επισπεύδων».

Αρχικά η κ. Πιπιλή επισήμανε ότι η ίδια έχει ταχθεί από το 1993 υπέρ μιας λύσης με σύνθετη γεωγραφική ονομασία. «Ο γεωγραφικός προσδιορισμός έπρεπε να είχε επιλυθεί από το 1993», και εν συνεχεία εξήγησε γιατί αντιτίθεται στη συμφωνία που φέρνει η κυβέρνηση. «Το θέμα της γλώσσας και της ιθαγένειας κάνει ανυπέρβλητη την οποιαδήποτε σκέψη για να στηριχθεί αυτή η συμφωνία». Αυτό που έχει ξεσηκώσει ακόμα και την κατηγορία των πολιτών που θέλαμε να τελειώσει το θέμα, είναι η συντριπτική ήττα, στο θέμα της γλώσσας. Ανήκω στη γενιά που γαλουχηθήκαμε σε αυτό που λέει ότι η γλώσσα είναι ο κεντρικός πυλώνας μιας οντότητας. Είναι τεράστιος ογκόλιθος ότι αναγνωρίζει τη γλώσσα. Όταν μας λένε για μακεδονική, ανήκουσα στη σλαβική διάλεκτο αναρωτιέμαι γιατί δεν υπογράφεται ότι θα είναι σλαβομακεδονική γλώσσα να τελειώνουμε. Όταν δέχεσαι ότι πρόκειται για σλαβική διάλεκτο και την αναγνωρίζεις ότι είναι μακεδονική, είναι σαν να αναγνωρίζεις ότι όλος ο αγώνας από την πλευρά της Ελλάδος ήταν λάθος».

Και καταλήγοντας διερωτήθηκε: «Είναι κυβέρνηση αυτή για να κάνει διεθνή πολιτική και να δεσμεύει τη χώρα σ’ ένα ευαίσθητο εθνικό θέμα;»


σχετικα αρθρα