ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στηρίζουν την κυβέρνηση αλλά όχι Κοτζιά οι ΑΝΕΛ

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 14 Ιουνίου 2018, 19:21 / Ανανεώθηκε 14 Ιουνίου 2018, 19:37
Στηρίζουν την κυβέρνηση αλλά όχι Κοτζιά οι ΑΝΕΛ
Facebook Twitter Whatsapp

Επίθεση σε ΝΔ και σιωπητήριο Καμμένου στους αντιδρώντες

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Υπέρ της συνέχισης του κυβερνητικού έργου με την παροχή ουσιαστικά ψήφου εμπιστοσύνης- μέσω της καταψήφισης της πρότασης μομφής- αλλά όχι στον Κοτζιά για την υπογραφή της συμφωνίας με την πΓΔΜ, εμφανίζεται η ΚΟ των ΑΝΕΛ.

Κατά την σχετική συνεδρίαση του οργάνου, Πάνος Καμμένος και βουλευτές άνοιξαν τα χαρτιά τους με τον Πρόεδρο να ξεκαθαρίζει πως με την ψήφο του το κόμμα δεν πρόκειται να ρίξει την κυβέρνηση στην επικείμενη ψηφοφορία στη Βουλή αλλά ούτε και να στηρίξει τη συμφωνία όποτε και αν αυτή έρθει.  Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες ο κ. Καμμένος εξήγησε στους βουλευτές πως το επίμαχο κείμενο δεν είναι συμφωνία αλλά σχέδιο και ως τέτοιο θα πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Τα πυρά του κ. Καμμένου στράφηκαν μάλιστα όπως είχε αποκαλύψει νωρίτερα το Newpost στον «ατίθασο» Θανάση Παπαχριστόπουλο, ξεκαθαρίζοντας πως αν έχει διαφορετική άποψη θα πρέπει να την κρατήσει για τον εαυτό του και να μην τοποθετείται δημόσια. Ενόχληση σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε και για τον Π. Σγουρίδη και για δηλώσεις του περί casus belli οι οποίες παρερμηνεύτηκαν.

Από την πλευρά του ο νέος εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Θόδωρος Τοσουνίδης σε δηλώσεις του επιτέθηκε στον Κ. Μητσοτάκη λέγοντας πως το μήνυμα της ΚΟ είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Μητσοτάκη για την ευκαιρία να διαλέξει τη θέση της ΝΔ.

Αναλυτικότερα πάντως την θέση των ΑΝΕΛ αναμένεται να εκφράσει ο ίδιος ο κ. Καμμένος από το βήμα της Βουλής.