current views are: 6

14 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση21:12

Γ. Κουμουτσάκος: «Το 1993 έπεσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, τώρα μυρίζει η δική σας πτώση»

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, θύμισε στην κυβέρνηση τι συνέβη το 1993 επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για το Σκοπιανό.

Δημοσίευση 21:12’

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, θύμισε στην κυβέρνηση τι συνέβη το 1993 επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για το Σκοπιανό.

Αναφορά στην πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη το 1993 πραγματοποίησε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε το κόμμα του κατά της κυβέρνησης στη Βουλή.

 Ποιος με την υπογραφή του θα δεσμεύσει τη χώρα; Ένας απομονωμένος από τον λαό, αλλά και την κυβέρνησή του και το υπουργικό του συμβούλιο πρωθυπουργός, χωρίς να έχει τη σύμφωνη γνώμη του υπουργού Εθνικής Άμυνας. Οι κυβερνήσεις έπεσαν τότε, γι’ αυτό αρχίζει και μυρίζει πτώση και στη δική σας. Ακούστε, λοιπόν, επειδή το επικαλείστε: Εκείνη η κυβέρνηση με τέτοια προβλήματα έπεσε και ετοιμάζεστε να πέσετε και εσείς, αργά ή γρήγορα», είπε ο κ. Κουμουτσάκος αναφερόμενος στη στάση των ΑΝΕΛ και του Πάνου Καμμένου.

«Η ιστορία θα γράψει ότι για το Μακεδονικό, στη σύγχρονη μορφή του, όλοι οι προηγούμενοι είπαν ‘όχι’, ενώ εσείς είσαστε έτοιμοι να πείτε ‘ναι’», ανέφερε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, απευθυνόμενος στα έδρανα της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρθηκε στην απόφαση της Συνόδου του ΝΑΤΟ του 2008 στο Βουκουρέστι, «όταν η κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή με υπουργό Εξωτερικών τη Ντόρα Μπακογιάννη και υπουργό Άμυνας τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, πέτυχαν ομόφωνα η Συμμαχία να αποφασίσει, ότι χωρίς λύση η χώρα αυτή δεν μπορεί να μπει στη Συμμαχία». Η σημερινή κυβέρνηση όμως, είπε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, προχώρησε σε διαπραγματεύσεις με μικροκομματικούς σχεδιασμούς, που στόχο είχαν το διεμβολισμό του πολιτικού συστήματος. 

«Φέρατε την κακή, την άκρως προβληματική συμφωνία που σήμερα εμείς απορρίπτουμε, όπως κάναμε και στο παρελθόν όταν εμείς αντέξαμε στα δύσκολα» είπε ο Γιώργος Κουμουτσάκος και πρόσθεσε ότι η ΝΔ, ζήτησε να γίνει συζήτηση στη Βουλή, προκειμένου η κυβέρνηση να πάρει έγκριση από τη Βουλή προτού υπογράψει. «Δεν το θέλησε, γιατί θα εξετίθετο ο ανύπαρκτος στη σημερινή συνεδρίαση και εξαφανισμένος κυβερνητικός του εταίρος. Γι’ αυτό δεν το ήθελε. Και επειδή οφείλαμε θεσμικά και πολιτικά απέναντι στον ελληνικό λαό, καταθέσαμε την πρόταση μομφής, για να μετρηθείτε με την Ιστορία, για να πείτε ‘το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο Όχι’. Και θα πείτε ‘Ναι’ και εμείς θα πούμε ‘Όχι’ και η Ιστορία αυτό θα γράψει» είπε ο κ. Κουμουτσάκος.

 


σχετικα αρθρα