current views are: 2

15 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση12:02

Μπακογιάννη για Σκόπια: Μπορούμε καλύτερη συμφωνία και θα το προσπαθήσουμε

Την πρόθεση της ΝΔ εφόσον εκλεγεί κυβέρνηση να διαπραγματευτεί μια καλύτερη συμφωνία με τα Σκόπια​ για την ονομασία εξέφρασε η βουλευτής της ΝΔ

Δημοσίευση 12:02’

Την πρόθεση της ΝΔ εφόσον εκλεγεί κυβέρνηση να διαπραγματευτεί μια καλύτερη συμφωνία με τα Σκόπια​ για την ονομασία εξέφρασε η βουλευτής της ΝΔ

Την πρόθεση της ΝΔ εφόσον εκλεγεί κυβέρνηση να διαπραγματευτεί μια καλύτερη συμφωνία με τα Σκόπια για την ονομασία, εξέφρασε από το βήμα της Βουλής, η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Μπορούμε καλύτερη συμφωνία και οφείλουμε να το προσπαθήσουμε! Θα την κάνει η επόμενη κυβέρνηση ΝΔ αφού έχει απαλλάξει τη χώρα από το καρκίνωμα της διχόνοιας και δημαγωγίας», είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο προειδοποίησε πως άπαξ και υπογραφεί η συμφωνία παράγει έννομα αποτελέσματα και καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να την αρνηθεί ούτε να μην την υποστηρίξει.

Η κ. Μπακογιάννη είπε ακόμα, πως δεν αμφισβήτησε ποτέ το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού αλλά και ότι στην ιθαγένεια η πάγια θέση της ελληνικής πλευράς μέχρι και πριν από λίγες μέρες έπρεπε να περιγραφεί ως πολίτες της τάδε χώρας. «Στη γλώσσα ήμασταν ξεκάθαροι, χαρακτηρισμός με ονομασία νέου κράτους. Πάνε Τσίπρας και Κοτζιάς να υπογράψουν γλώσσα μακεδονική όταν και επισήμως έχουν αναγνωρίσει την Αλβανική!», πρόσθεσε.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είδε το τυρί αλλά όχι τη φάκα», υπογράμμισε και απευθυνόμενη στους βουλευτές των ΑΝΕΛ είπε: «πολιτική πόρνη του κ. Τσίπρα όπως έλεγε ο κ. Καμμένος ή ξεπούλημα της Μακεδονίας όπως έλεγε πάλι ο κ. Καμμένος;».


σχετικα αρθρα