ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζησωκράτης για ΚΙΝΑΛ: Ας μαζέψουμε τα λυμένα ζωνάρια για καβγά

Δημοσίευση 15 Ιουνίου 2018, 15:51 / Ανανεώθηκε 15 Ιουνίου 2018, 15:51
Χατζησωκράτης για ΚΙΝΑΛ: Ας μαζέψουμε τα λυμένα ζωνάρια για καβγά
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Κάλεσε όλες τις πλευρές να πέσουν οι τόνοι

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ και της Εκτελεστικής Γραμματείας του Κινήματος Αλλαγής, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ για τις διαφωνίες στο εσωτερικό του σχετικά με τη συμφωνία για το όνομα των Σκοπίων κάλεσε όλες τις πλευρές να πέσουν οι τόνοι.

«Επειδή θέλουμε να δώσουμε δύναμη και ζωντάνια στο νεοσύστατο «ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ» και αυτό δεν πρέπει να το βάζουμε σε αμφισβήτηση, ας μαζέψουμε τα λυμένα ζωνάρια για καβγά, και ας βάλουμε τα μαχαίρια πίσω στις θήκες τους». Πρόσθεσε ότι δεν επιθυμεί σε καμιά περίπτωση να ταυτίζεται με μια κυβέρνηση που παίρνει, επίσημο διαζύγιο από τους φτωχούς και τους συνταξιούχους συμπληρώνοντας όμως ότι προβληματίζεται «που πολλοί σύντροφοι και φίλοι στο Κίνημα Αλλαγής δεν ανησυχούν με μια εικόνα παράλληλης πορείας και συστηματικών συμπτώσεων με τη ΝΔ».

Ο κ. Χατζησωκράτης σημειώνει ότι «ως Κίνημα Αλλαγής, είμαστε στην πλευρά αυτών που θέλουν λύση του 26χρονου προβλήματος με τη βόρειο γείτονα. Με βάση τις θέσεις που έχουμε διατυπώσει και που συνιστούν το πρίσμα οπό το οποίο θα αντιμετωπίζαμε την όποια συμφωνία, θεωρώ ότι ο συμβιβασμός και η συμφωνία Ελλάδος -ΠΓΔΜ κινείται σε θετική κατεύθυνση με ορισμένα προβληματικά σημεία, που δεν μπορούν να άρουν τη συνολική εικόνα της. Εφόσον ψηφιστεί η λύση, όταν έλθει στη Βουλή θα πρέπει να προκηρυχθούν αμέσως εκλογές, αφού με τη στάση των ΑΝΕΛ δεν θα υπάρχει πραγματική κοινοβουλευτική πλειοψηφία».