current views are: 11

16 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση15:54

Γερμανός πρέσβης: Τα Σκόπια και η Αθήνα έγραψαν Ιστορία

Ευελπιστούμε πως οι πολιτικές δυνάμεις και στις δύο χώρες θα φερθούν υπεύθυνα και θα συνεισφέρουν στην προσπάθεια να εφαρμοστεί η συμφωνία αυτή. 

Δημοσίευση 15:54’

Ευελπιστούμε πως οι πολιτικές δυνάμεις και στις δύο χώρες θα φερθούν υπεύθυνα και θα συνεισφέρουν στην προσπάθεια να εφαρμοστεί η συμφωνία αυτή. 

Τις κυβερνήσεις Ελλάδας και πΓΔΜ συγχαίρει ο Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα, Γενς Πλέτνερ, για τη συμφωνία στο Σκοπιανό, χαρακτηρίζοντας τήν επιτυχία. «Συγχαίρουμε τις δύο κυβερνήσεις θερμά για την επιτυχία αυτή. Να ξεπεραστεί μια διαμάχη δεκαετιών απαιτεί σκληρή διπλωματική δουλειά και αίσθημα ευθύνης πολιτικού ανδρός» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πλέτνερ σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, υπογραμμίζοντας πως τα Σκόπια και η Αθήνα έγραψαν πραγματικά ιστορία. «Τώρα ευελπιστούμε πως οι πολιτικές δυνάμεις και στις δύο χώρες θα φερθούν υπεύθυνα και θα συνεισφέρουν στην προσπάθεια να εφαρμοστεί η συμφωνία αυτή. Γνωρίζω πως πολύς κόσμος εδώ, στην Ελλάδα, θα αποδεχθεί μόνο με βαριά καρδιά κάθε είδους συμβιβασμό», διαμηνύει ο Γερμανός πρέσβης.

Επίσης, ο κ. Πλέτνερ εκφράζει την πεποίθηση πως από τη συμφωνία θα κερδίσουν και οι δύο χώρες και επισημαίνει πως «η Ελλάδα ενισχύει τον θετικό της ρόλο ως παράγοντας σταθερότητας σε μια ανήσυχη περιοχή». Συνεχίζοντας στο ίδιο πλαίσιο, τονίζει πως η έντονη ελληνική διπλωματική δραστηριότητα για την ομαλοποίηση και την ανάπτυξη των σχέσεών της Ελλάδας με τους βόρειους γείτονές της αξίζει μεγάλο σεβασμό και συμπληρώνει ότι με τον τρόπο αυτό, η Αθήνα συμβάλλει σημαντικά στη σταθεροποίηση σε μια ανήσυχη περιοχή.


σχετικα αρθρα