current views are: 9

16 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση15:59

Θεοδωράκης: «Θετικοί την συμφωνία αλλά υπερψηφίζουμε τη πρόταση μομφής»

Ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ακόμα πως τα τύμπανα χτυπούν στην Ανατολή, σημειώνοντας ουσιαστικά ότι πρέπει να βρεθεί λύση για να ανασχεθεί η πρόσβαση του Ερντογάν

Δημοσίευση 15:59’

Ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ακόμα πως τα τύμπανα χτυπούν στην Ανατολή, σημειώνοντας ουσιαστικά ότι πρέπει να βρεθεί λύση για να ανασχεθεί η πρόσβαση του Ερντογάν

Με μια φαινομενική τουλάχιστον αντίφαση εμφανίστηκε στο βήμα της Βουλής κατά την συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας της ΝΔ ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης.

Όπως είπε κάποιοι θεωρούν σουρεαλιστική τη θέση του Ποταμιού να βλέπει θετικά τη συμφωνία με τη FYROM αλλά να υπερψηφίζει την πρόταση μομφής της ΝΔ. «Θα ήταν άτοπο και πράξης πολιτικής αγραμματοσύνης απέναντι στο Σύνταγμα να καταψηφίζαμε», δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης εξηγώντας πως η ψήφος είναι μόνο για την κυβερνητική πολιτική και όχι για τη συμφωνία.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ακόμα πως τα τύμπανα χτυπούν στην Ανατολή, σημειώνοντας ουσιαστικά ότι πρέπει να βρεθεί λύση για να ανασχεθεί η πρόσβαση του Ερντογάν. « Αυτές τις μέρες το κόμμα του Ερντογάν εγκαινίασε γραφεία στα Σκόπια, στα οποία ο ίδιος συστηματικά ενισχύει το μουσουλμανικό στοιχεία όπως και στα υπόλοιπα βαλκάνια», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: « Το εθνικό δίλλημα είναι αν θα παραχωρήσουμε και άλλο έδαφος στην Τουρκία ή θα ανακόψουμε την προέλασή τους. Η μόνη λύση είναι να φέρουμε τους γείτονες πιο κοντά μας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ».

Ο κ. Θεοδωράκης αναγνώρισε πως στην συμφωνία υπάρχουν προβλήματα όπως η γλώσσα που θα ήταν καλύτερο να καταγραφεί διαφορετικά αλλά και η εθνικότητα. «Θα έπρεπε να επιμείνουμε στο πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας, αυτό είναι το τρωτό σημείο συμφωνίας που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στο μέλλον. Προφανώς κάνεις και υποχωρήσεις σε μια διαπραγμάτευση είναι σημαντικό όμως το erga omnes».

Επίσης ζήτησε από τον υπουργό των Εξωτερικών, κ. Κοτζιά να μην απειλεί με δημοσιοποίηση εγγράφων αλλά αντίθετα να τα θέσει προς ενημέρωση στους πολιτικούς αρχηγούς. Αναφέρθηκε δε στις προσπάθειες του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για λύση στο ονοματολογικό αλλά και τη στάση του κ. Σαμαρά που « τορπίλισε οποιαδήποτε συμφωνία και έριξε την κυβέρνηση». « Όλα αυτά δεν τα θυμάται κανείς στη ΝΔ μόνο γω τα θυμάμαι;», αναρωτήθηκε.

Ο κ. Θεοδωράκης πάντως κατηγόρησε τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πως αποδέχθηκαν τις θεωρίες των «ψεκασμένων» όπως και η ΝΔ των εθνικιστών. «Ότι κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ από την οικονομία προσδοκά τώρα να πάρει η ΝΔ», είπε και σημείωσε για τον Πάνο Καμμένο: «η στάση του είναι τυχοδιωκτική και επικίνδυνη και χρησιμοποιεί το υπουργείου του για να μεταδώσει λάθος πρότυπα στις Ένοπλες Δυνάμεις! Λέει ότι δεν μπορεί να κάνει πίσω από τις αρχές του! ποιες αρχές; Γελάνε και οι πέτρες!».


σχετικα αρθρα