current views are: 11

17 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση10:22

Τ. Θεοδωρικάκος: «Ο Τσίπρας υπογράφει αλλά δεν εκπροσωπεί τον ελληνικό λαό»

Χαρακτηρίζει τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ βλαπτική για τα εθνικά συμφέροντα

Δημοσίευση 10:22’

Χαρακτηρίζει τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ βλαπτική για τα εθνικά συμφέροντα

«Ο κ. Τσίπρας υπογράφει, αλλά δεν εκπροσωπεί με την υπογραφή του τον ελληνικό λαό. Εκπροσωπεί μόνο την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και ούτε καν τους πολίτες που ψήφισαν το κόμμα του. Εκπροσωπεί τον κ. Καμμένο και την κυνική αντίληψη ότι για να μείνει κανείς στην εξουσία μπορεί να αποδεχθεί τα πάντα», υπογραμμίζει σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» ο συντονιστής Στρατηγικής και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας, Τάκης Θεοδωρικάκος. Χαρακτηρίζει τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ βλαπτική για τα εθνικά συμφέροντα, καθώς η αποδοχή «μακεδονικής ταυτότητας και γλώσσας» αποτελεί τη ρίζα του αλυτρωτισμού και επισημαίνει πως «προφανώς, η δίψα τους για παράταση της εξουσίας  τους είναι μεγαλύτερη από τη συνείδηση εξυπηρέτησης του εθνικού συμφέροντος».

Ο κ. Θεοδωρικάκος κατηγορεί ευθέως τον πρωθυπουργό πως ουδέποτε ενδιαφέριθηκε για μία εθνικά αποδεκτή λύση, τουναντίον, χρησιμοποίησε ένα μείζον εθνικό θέμα στο πλαίσιο της κομματικής του στρατηγικής. «Η πραγματικότητα είναι ότι  ο κ. Τσίπρας ανήκει στο χθες, στους ψεύτικους διχασμούς.  Δυστυχώς για εκείνον, αλλά και για τη Χώρα θα μείνει στην Ιστορία ως ο Πρωθυπουργός των σοβαρών εθνικών υποχωρήσεων», αναφέρει χαρακτηριστικά. Ο Τάκης Θεοδωρικάκος απορρίπτει τα περί ακροδεξιάς στροφής, που προσάπτει στον Κυριάκο Μητσοτάκη το Μέγαρο Μαξίμου και επιμένει: «Οι περισσότεροι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι οι διαχωριστικές γραμμές Αριστεράς-Δεξιάς έχουν πλέον ξεθωριάσει. Η πραγματική αντίθεση σήμερα είναι ανάμεσα στην πρόοδο, στον ρεαλισμό, στην αξιοπιστία και στον σύγχρονο πατριωτισμό και από την άλλη στην ανευθυνότητα, τους τυχοδιωκτισμούς και τις παλαιοκομματικές συμπεριφορές του χθες. Σε αυτή τη διαχωριστική γραμμή ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στο χθες».

Ερωτηθείς για το εάν η στάση του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ εν γένει ενοχλεί τους εταίρους μας στο εξωτερικό ο κ. Θεοδωρικάκος ξεκαθαρίζει πως σε ό,τι αφορά στα εθνικά θέματα «οι πολιτικοί ηγέτες πρέπει να λαμβάνουν υπ όψιν τους τις διεθνείς εξελίξεις και τους συσχετισμούς, αλλά πάνω από όλα οφείλουν να υπηρετούν τα συμφέροντα της πατρίδας τους». Επιπλέον, ο συντονιστής στρατηγικής και επικοινωνίας του κόμματος επαναλαμβάνει πως ο κ. Μητσοτάκης μιλά την ίδια γλώσσα εντός και εκτός Ελλάδος και πως το οικονομικό του πρόγραμμα είναι απολύτως ρεαλιστικό και τεκμηριωμένο. Τέλος, επισημαίνει πως μόνον η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πρωθυπουργία θα οδηγήσει σε αλλαγή του ψυχολογικού κλίματος στην οικονομία. «Η αποτελεσματική προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων και των μεταρρυθμίσεων θα προσδώσει αξιοπιστία στη Χώρα, ενισχύοντας την αναπτυξιακή δυναμική της», τονίζει ο κ. Θεοδωρικάκος και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με την οικονομική πολιτική, που εφαρμόζει, η χώρα σέρνεται. 


σχετικα αρθρα