current views are: 10

17 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση17:03

ΝΔ για Τσίπρα: Ξαφνικά… μετανιωμένος για το δημοψήφισμα – Κυβερνητικές πηγές: Ξύδι…

«Επηρεασμένος προφανώς από τον κ. Καμμένο»

Δημοσίευση 17:03’
Νέα Δημοκρατία Κασσελάκης

«Επηρεασμένος προφανώς από τον κ. Καμμένο»

«Επηρεασμένος προφανώς από τον κ. Καμμένο, ο κ. Τσίπρας μεταμφιέστηκε ξαφνικά σε “μετανιωμένο πρωθυπουργό” για το δημοψήφισμα του 2015, ενώ μέχρι χθες το υπερασπιζόταν» τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Διαβάστε ακόμη: Τσίπρας στη Die Welt : Φέραμε πίσω στην Ελλάδα ένα αίσθημα σταθερότητας και κανονικότητας

Η ΝΔ επισημαίνει πως τις τραγικές συνέπειες του δημοψηφίσματος θα τις βιώνουν για πολλά χρόνια οι πολίτες προσθέτοντας πως «είναι τα 100 δισ. που στοίχισε στη χώρα, το 4ο μνημόνιο και οι νέες αχρείαστες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις που μόνος του υπέγραψε και έρχονται».

Σε ειρωνικό τόνο σχολίασαν κυβερνητικές πηγές την ανακοίνωση της ΝΔ.

Εδώ και μέρες ο εκνευρισμός της ΝΔ από τη διεθνή αναγνώριση της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα, δεν κρύβεται με τίποτα» αναφέρουν, τονίζοντας ότι «χθες στη Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης έβγαλε χολή για τα δημοσιεύματα που προτείνουν να δοθεί Νόμπελ Ειρήνης στον Έλληνα πρωθυπουργό για την επίλυση του Μακεδονικού».

«Αργότερα μας είπε, ότι οι Ευρωπαίοι “μας παινεύουν” και μιλάνε για καθαρή έξοδο, όχι επειδή είναι η αλήθεια, αλλά επειδή θέλουν να μας σπρώξουν στα ακριβά επιτόκια των αγορών» αναφέρουν οι ίδιες πηγές, σημειώνοντας ότι «σήμερα, ανακαλύπτει στη συνέντευξη του πρωθυπουργού στη Welt, ότι δήθεν δήλωσε μετανιωμένος για το δημοψήφισμα».

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν, «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά πανικό που δεν κρύβεται στη ΝΔ. Ίσως λίγο ξύδι να βοηθούσε…».

Η επίμαχη ερώτηση για το δημοψήφισμα

Ερ.:  Το 2015 αφήσατε το λαό σας να ψηφίσει και να αποφασίσει για το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της ΕΕ. Το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων ήταν αντίθετο και στην πραγματικότητα έπρεπε να είχε ακολουθήσει η έξοδος από την Ευρωζώνη. Η συνέπεια ήταν μια τεράστια απώλεια εμπιστοσύνης. Το κλείσιμο των τραπεζών. Ανατρέχοντας στο παρελθόν, ήταν λάθος αυτό που έγινε;

Απ.: Η κατάσταση τότε ήταν πολύ δύσκολη. Εκ των υστέρων και με τη γνώση που έχουμε τώρα, μπορούμε φυσικά να αξιολογήσουμε διαφορετικά τα πράγματα. Αλλά πρέπει να αποφασίζουμε, όταν τα έχουμε μπροστά μας. Και αντίθετα με όσα λέτε, δεν επρόκειτο για δημοψήφισμα σχετικά με την παραμονή στο ευρώ. Ήταν ψηφοφορία για το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα για τη χώρα μου. Αμέσως μετά έδωσα εντολή να ακολουθήσουν εκλογές και τις κέρδισα. Αυτό δεν θα ήταν απαραίτητο, μπορούσα να είχα κυβερνήσει ακόμα τρεισήμισι χρόνια, χωρίς εκλογές.


σχετικα αρθρα