ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά προς Ευρωπαίους Σοσιαλιστές: Δεν δεχόμαστε υποδείξεις στο Σκοπιανό

Δημοσίευση 18 Ιουνίου 2018, 21:29 / Ανανεώθηκε 19 Ιουνίου 2018, 07:27
Γεννηματά προς Ευρωπαίους Σοσιαλιστές: Δεν δεχόμαστε υποδείξεις στο Σκοπιανό
Facebook Twitter Whatsapp

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής απορρίπτει τις εκκλήσεις του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος

Στη διάρκεια επίσκεψής της στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις Βρυξέλλες, η Φώφη Γεννηματά παρουσίασε τις θέσεις του Κινήματος Αλλαγής για τη συμφωνία Ελλάδας – ΠΓΔΜ και ξεκαθάρισε ότι δεν δέχεται «υποδείξεις» για το θέμα.

Η κ. Γεννηματά απέρριψε έτσι τις εκκλήσεις των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για στήριξη στη συμφωνία.

Στη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΕΣΚ Σεργκέι Στάνισεφ, η κ. Γεννηματά δήλωσε την υποστήριξη της στην ευρωπαϊκή προοπτική της περιοχής και ειδικότερα της ΠΓΔΜ, υπογράμμισε όμως ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ακύρωση κάθε μορφής αλυτρωτισμού.

Διαβάστε επίσης:

Τι διαμηνύει σε Γιούνκερ και Ευρωπαίους Σοσιαλιστές η Γεννηματά 
Το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα καλεί το ΠΑΣΟΚ να στηρίξει τη συμφωνία με τα Σκόπια

«Η ένστασή μας είναι ότι η συμφωνία αυτή που αναγνωρίζει μακεδονική εθνικότητα και γλώσσα και ξεκινά τις διαδικασίες ένταξης στο ΝΑΤΟ πριν την εκπλήρωση των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η γειτονική χώρα, συντηρεί τα προβλήματα και δεν οδηγεί σε ολοκληρωμένη και βιώσιμη λύση. Αντίθετα οξύνει τους εθνικισμούς και στα δυο κράτη, υπονομεύοντας έτσι την σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή» δήλωσε η Φώφη Γεννηματά.

«Κατανοούμε μεν το ενδιαφέρον των Ευρωπαίων Εοσιαλιστών για την επίτευξη συμφωνίας, δεν δεχόμαστε όμως υποδείξεις, ούτε βεβαίως συμμεριζόμαστε την εκτίμηση τους για την αποτελεσματικότητα της συμφωνίας».

«Βεβαίως» συμπλήρωσε η κ. Γεννηματά, «την αποκλειστική ευθύνη για τα σοβαρά ελλείμματα της συμφωνίας - παρά την ευνοϊκή συγκυρία- φέρει η κυβέρνηση και προσωπικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός».

Η κ. Γεννηματά συζήτησε επίσης ζητήματα που συνδέονται με τις επικείμενες ευρωεκλογές και την ανάγκη διαμόρφωσης ενός προοδευτικού ριζοσπαστικού προγράμματος για την Ευρώπη.