current views are: 9

19 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση04:33

Ο Παπανδρέου ενθαρρύνει τον Ζάεφ να κάνει τις αλλαγές που πρέπει

Η Σοσιαλιστική Διεθνής χαιρετίζει τη συμφωνία Ελλάδας – ΠΓΔΜ

Δημοσίευση 04:33’

Η Σοσιαλιστική Διεθνής χαιρετίζει τη συμφωνία Ελλάδας – ΠΓΔΜ

Μέσω της ιδιότητάς του ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ο Γιώργος Παπανδρέου παρεμβαίνει και ζητά ουσιαστικά απο τον Σοσιαλδημοκράτη πρωθυπουργό των Σκοπίων να προχωρήσει στις αλλαγές και εύχεται στην κυβέρνησή του «την επιτυχή ολοκλήρωση κάθε απαραίτητου σταδίου που θα οδηγήσει στην εφαρμογή αυτής της συμφωνίας».

Κι αυτό την ώρα που η Φώφη Γεννηματά διεμήνυε στον πρόεδρο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών οτι «δεν δεχόμαστε υποδείξεις, ούτε βεβαίως συμμεριζόμαστε την εκτίμηση τους για την αποτελεσματικότητα της συμφωνίας».

Διαβάστε ακόμη: Γεννηματά προς Ευρωπαίους Σοσιαλιστές: Δεν δεχόμαστε υποδείξεις στο Σκοπιανό

Την ίδια στιγμή όμως στην ανακοίνωσή της η Σοσιαλιστική Διεθνής, μια ανακοίνωση που εξέδωσε στην Ελλάδα μέσω του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, υπήρχε η ακριβώς αντίθετη εκτίμηση και οτι «παρά τις δεδομένες δυσκολίες, η διέξοδος που δίδεται θα βελτιώσει την συνεργασία όλων στην περιοχή και θα ανοίξει νέες ευκαιρίες ανάπτυξης υποδομών, επενδύσεων, βιώσιμης ανάπτυξης, τουρισμού και εμπορίου, σε καιρούς οικονομικής κρίσης. Αυτή η εξέλιξη δημιουργεί μία μεγάλη ευκαιρία για ένα ασφαλές και ειρηνικό μέλλον για όλους. Μία ευκαιρία που δεν πρέπει να πάει χαμένη».


σχετικα αρθρα