current views are: 8

19 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση19:18

Το μεσημέρι της Τετάρτης η επικύρωση της συμφωνίας από τη Βουλή της ΠΓΔΜ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας προγραμματίζει το VMRO

Δημοσίευση 19:18’

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας προγραμματίζει το VMRO

Την Τετάρτη στις 11 π.μ. τοπική ώρα, ή 12 ώρα Ελλάδας, συνέρχεται το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ προκειμένου να επικυρώσει τη συμφωνία με την Ελλάδα για το θέμα του ονόματος. Η Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του κοινοβουλίου της πΓΔΜ ενέκρινε το σχέδιο νόμου την Τρίτη.

Την συμφωνία παρουσίασε στα μέλη της Επιτροπής ο ΥΠΕΞ Νίκολα Ντιμιτρόφ, ο οποίος χαρακτήρισε την υπογραφή της ως «πράξη ευθύνης και πατριωτισμού» και, έκανε λόγο για «ιστορικές μέρες» για την χώρα του, υπογραμμίζοντας πως η νέα πολιτική της ευθύνης και της διαφάνειας οδηγεί την χώρα σε ευημερία, μεγαλύτερη σταθερότητα και ασφάλεια .

Η επίλυση της διαφωνίας με την Ελλάδα, είπε, είναι ένας συμβιβασμός, «στον οποίο εμείς και οι Έλληνες φίλοι προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε ό, τι είναι σημαντικό για όλους εμάς». Πρόσθεσε, δε, ότι η απόφαση για την επίλυση του θέματος ελήφθη χωρίς πίεση από τις χώρες της Δύσης και τόνισε πως αυτό που κάνουμε σήμερα είναι η θυσία της μυθολογίας προς όφελος της πραγματικότητας.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO που αντιτίθεται στην συμφωνία έχει καλέσει σε συγκέντρωση μπροστά στο κοινοβούλιο την ώρα που θα συζητείται η κύρωσή της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


σχετικα αρθρα