ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Τρέχει» κανονικά τον σχεδιασμό του Κινήματος Αλλαγής η Γεννηματά

του Σωτήρη Μπολάκη - Δημοσίευση 20 Ιουνίου 2018, 07:03 / Ανανεώθηκε 20 Ιουνίου 2018, 10:15
«Τρέχει» κανονικά τον σχεδιασμό του Κινήματος Αλλαγής η Γεννηματά
Facebook Twitter Whatsapp

Μίνι σύσκεψη το μεσημέρι με τους στενούς της συνεργάτες

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Με την επιστροφή της από τις Βρυξέλλες πληροφορίες θέλουν τη Φώφη Γεννηματά να έχει ήδη ζητήσει να συγκεντρωθούν στο γραφείο της στη Βουλή οι στενοί της συνεργάτες με αφορμή και τη συνάντηση που θα έχει με τον υπουργό Άμυνας της Ουκρανίας.

Η αναστάτωση που έχει προκαλέσει στο Κίνημα Αλλαγής η κινητικότητα στο Ποτάμι ναι μεν προκαλεί ανησυχία για την πορεία του νέου φορέα, δεν ανατρέπει όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, και τον σχεδιασμό.  

«Βλέπουν» τον Θεοδωράκη να θέλει να φύγει.  

«Όποιος θέλει να φύγει μπορεί να το κάνει, εμείς συνεχίζουμε αυτό που ξεκινήσαμε» ξεκαθαρίζουν πηγές της Χαριολάου Τρικούπη και πετούν ουσιαστικά το μπαλάκι στον επικεφαλής του Ποταμιού.

Το βλέμμα τους στη Χαριλάου Τρικούπη το έχουν στραμμένο στον Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος παραβρέθηκε και στην εκδήλωση του Εργαστηρίου της ΔΗΜΑΡ για τη μετά μνημόνιο εποχή και άκουσε τον υπουργό Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη να απευθύνει νέο κάλεσμα συμπόρευσης Σοσιαλδημοκρατίας και Ανανεωτικής Αριστεράς στα πρότυπα του συνασπισμού της Πορτογαλίας με τη νέα χρονιά, που θα είναι όπως είπε εκλογική χρονιά.

Άλλωστε, ήδη στελέχη της Σεβαστουπόλεως και βουλευτές τάσσονται υπέρ της αποχώρησης με πρώτο τον Γρηγόρη Ψαριανό, που τοποθετήθηκε ευθέως ανακοινώνοντας ουσιαστικά την αντίθεσή του στο Κίνημα Αλλαγής και τον ρόλο του Ποταμιού σε αυτό. Όπως έλεγε στο newpost «το Ποτάμι δεν εξελίχθηκε σε κόμμα τύπου Μακρόν και τώρα βρίσκεται σε μια προσπάθεια ανασυγκρότησης του παλαιού ΠΑΣΟΚ»

Πάντως σειρά βουλευτών και στελεχών ξεκαθαρίζουν ότι το Ποτάμι δεν θα συνεργαστεί ούτε με το ΣΥΡΙΖΑ ούτε με τη ΝΔ. Κι αυτό ενώ βουλευτές του ξορκίζουν όποιον συνάδελφό τους δηλώνει πρόθυμος ή φλερτάρει με τον ένα ή τον άλλο.   

Κανονικότητα

Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη ξεκαθάριζαν οτι δεν θα ανατραπεί ούτε η στρατηγική της αυτόνομης πορείας, που έχει χαραχθεί από το Συνέδριο, ούτε όμως και οι προγραμματισμένες δράσεις και πρωτοβουλίες, που έχουν ληφθεί στο πλαίσιο λειτουργίας του Κινήματος Αλλαγής.

«Η πρόεδρος κάνει το πρόγραμμά της κανονικά. Πήγε στις Βρυξέλλες με την ατζέντα που έχει συμφωνηθεί στο Κίνημα Αλλαγής, επέστρεψε στην Αθήνα και θα συνεχίσει κανονικά με πρόταγμα την οικονομία και την ασφαλή έξοδο απο τα μνημόνια όπως έχει σχεδιαστεί» σημείωναν οι ίδιες πηγές.

Θυμίζουν, μάλιστα, και την κορυφαία στιγμή του Σαββατοκύριακου για το ΚΙΝΑΛ,  με τις κάλπες που στήνονται την Κυριακή στους δήμους όλης της χώρας για την εκλογή των μελών των τοπικών οργανώσεων.

Το ίδιο θα κάνει, σημειώνουν, και τη Δευτέρα που θα μιλήσει στην μεγάλη εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής στο Ινστιτούτο Γκέτε πάλι για την οικονομία, όπου θα παραβρεθεί μεταξύ άλλων και ο Πρόεδρος του ΣΕΒ.