current views are: 99

20 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση06:17

Η μακεδονική κωλοτούμπα του Βασίλη Λεβέντη (Βίντεο)

Δείτε το βίντεο στο οποίο ο κ. Λεβέντης στήριζε τη «γραμμή Τσίπρα» για το ονοματολογικό

Δημοσίευση 06:17’

Δείτε το βίντεο στο οποίο ο κ. Λεβέντης στήριζε τη «γραμμή Τσίπρα» για το ονοματολογικό

Η κωλοτούμπα δεν είναι προνόμιο των μεγάλων κομμάτων, αλλά και των μικρών. Το τελευταίο κρούσμα θεαματικής κυβίστησης φέρει την υπογραφή του Βασίλη Λεβέντη.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ξιφουλκεί καθημερινά εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών, απορρίπτοντας οποιαδήποτε  ονομασία που να περιέχει το όνομα Μακεδονία. Χθες ο κ. Λεβέντης έκανε λόγο για μειοδοσία, ενώ προέβλεψε (ή προέτρεψε σε) φυλάκιση των κκ Τσίπρα και Κοτζιά: «Η Ένωση Κεντρώων θα αγωνιστεί για να ακυρωθεί η συμφωνία και να παραπεμφθούν οι υπόλογοι στη δικαιοσύνη. Δεν θα γλιτώσουν τη φυλακή ο Τσίπρας και ο Κοτζιάς. Όχι από μένα, αλλά από τα όργανα της δικαιοσύνης.»

Ο υπεύθυνος Λεβέντης

Δυστυχώς όμως για τον κ. Λεβέντη το διαδίκτυο έχει μνήμη. Και ό,τι λέγεται on camera δεν… ξελέγεται. Σε βίντεο παλιότερης ομιλία του, ο κ Λεβέντης εμφανίζεται να υποστηρίζει με πολύ κατηγορηματικό τρόπο τη «γραμμή Τσίπρα» για το όνομα.

Λέει χαρακτηριστικά: «Όλοι θέλουμε να λέμε ότι δεν δίνουμε το “Μακεδονία”. Ποιος Έλληνας θέλει να το δώσει; […] Το θέμα όμως είναι ότι πρέπει να βαδίσουμε σε έναν επώδυνο συμβιβασμό γιατί αλλιώς θα μείνει μόνο το “Μακεδονία”. Ήδη η Αμερική, η Ρωσία και άλλα 140 κράτη την έχουν αναγνωρίσει ως “Μακεδονία” σκέτο. Ο χρόνος κυλάει υπέρ τους. Γίνονται de facto πλέον “Μακεδονία”. Εδώ στην Ελλάδα έχουμε δύο ειδών πολιτικούς. Εκείνους που θέλουν να παίρνουν ψήφους και για να γίνουν αρεστοί, γίνονται ακραίοι και λένε «δεν δίνουμε τίποτα». Και άλλους πιο υπεύθυνους και σοβαρούς πολιτικούς που αντιλαμβάνονται ότι σε μια διαπραγμάτευση χύνεται αίμα εκατέρωθεν και γίνεται συμβιβασμός. Αν η Νέα Δημοκρατία προσχωρήσει στην άποψη «δεν δίνουμε τίποτα» θα γίνει ένα μικρό κόμμα, λίγο μεγαλύτερο από το ΛΑΟΣ. Γιατί η Νέα Δημοκρατία ψηφίζεται από σοβαρούς ανθρώπους που καταλαβαίνουν ότι κάτι τέτοιο είναι ακραίο και ανέφικτο υπό τις σημερινές συνθήκες. Πριν από 30 χρόνια  θα μπορούσαμε να πούμε «δεν δίνουμε τίποτα». Αλλά αυτή τη στιγμή με το να λέμε «δεν δίνουμε τίποτα» θα μοιάζουμε με τον Καρατζαφέρη και τον  Παπαθεμέλή που είναι φωνακλάδες για να παίρνουν καμιά ψήφο».

Ουδείς βέβαια μπορεί να παραγνωρίσει τις διάφορες των δύο εποχών. Άλλος ο εξωκοινοβουλευτικής Λεβέντης που μιλούσε σε βραδινές εκπομπές και άλλος ο κοινοβουλευτικός πρόεδρος κόμματος, το οποίο μάλιστα συγκέντρωσε τα υψηλότερα ποσοστά του στη Θεσσαλονίκη. Ποσοστά που, για οποιονδήποτε λόγο, δεν θα ήθελε να χάσει. 

Απολαύστε υπεύθυνα:


σχετικα αρθρα