ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παναγιωτόπουλος στο «Ακραίως»: Μου στερούν το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζομαι ως Μακεδόνας

Δημοσίευση 20 Ιουνίου 2018, 12:17 / Ανανεώθηκε 20 Ιουνίου 2018, 12:09
Ν. Παναγιωτόπουλος στο «Ακραίως»: Μου στερούν το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζομαι ως Μακεδόνας
Facebook Twitter Whatsapp

«Όλο το πακέτο – λύση είναι επιζήμιο για τη χώρα και βλέπω προβλήματα στο μέλλον».

«Η συμφωνία μου στερεί το δικαίωμα, να αυτοπροσδιορίζομαι ως Μακεδόνας. Αυτό θίγει και προσβάλει ανεπανόρθωτα την εθνική μου συνείδηση» ισχυρίστηκε ο βουλευτής Καβάλας της Ν.Δ. Νίκος Παναγιωτόπουλος στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ και συμπλήρωσε: «Όλο το πακέτο – λύση είναι επιζήμιο για τη χώρα και βλέπω προβλήματα στο μέλλον».

«Το Σκοπιανό πήρε μια δυσάρεστη και επιζήμια τροπή με τη συμφωνία. Το 2008 ο κ. Γκρουέφσκι είχε δείξει μεγάλη αδιαλλαξία γιατί ήθελε να πάρει μακεδονική εθνικότητα και γλώσσα και καμία κυβέρνηση ούτε του Καραμανλή το 2008 το δέχθηκε, ούτε καμία άλλη. Και τώρα έχουμε εκχωρήσει και όνομα και μακεδονική εθνότητα και γλώσσα» υποστήριξε ο βουλευτής Καβάλας.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος εξέφρασε τον προβληματισμό του ότι «θα έρθει μια μέρα και δεν θα αργήσει, που εκτός Ελλάδας κάποιος θα μου πει ότι δεν μπορείτε να δηλώνετε Έλληνας και Μακεδόνας. Είμαι Έλληνας, αλλά όπως ο Αμερικάνος δηλώνει υπερήφανος Τεξανός και εσείς περήφανος Αχαιός, έτσι κι εγώ δηλώνω Μακεδόνας» τόνισε και επανέλαβε: «Μου στερεί το δικαίωμα, να αυτοπροσδιορίζομαι ως Μακεδόνας. Αυτό θίγει και προσβάλει ανεπανόρθωτα την εθνική μου συνείδηση. Έχω πρόβλημα, όπως και εκατομμύρια βορειοελλαδιτών».

Για τα προβλήματα που έχει και ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ για να περάσει τη συμφωνία, ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε: «Η πλευρά που αντιδικεί στα Σκόπια θα ήθελε σκέτο «Μακεδονία», και οτιδήποτε άλλο το θεωρεί υποχώρηση».