current views are: 8

20 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση10:28

Μίνι Σύνοδος Κορυφής την Κυριακή στις Βρυξέλλες για το προσφυγικό

Η έκτακτη Σύνοδος πραγματοποιείται ύστερα από πρωτοβουλία της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ.

Δημοσίευση 10:28’

Η έκτακτη Σύνοδος πραγματοποιείται ύστερα από πρωτοβουλία της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ.

Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής με αντικείμενο την προσφυγική κρίση συγκαλείται την Κυριακή 24 Ιουνίου στις Βρυξέλλες, λίγες ημέρες πριν από το τακτικό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 28 και 29 Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

Η «μίνι» Σύνοδος πραγματοποιείται ύστερα από πρωτοβουλία της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, και θα αφορά τις χώρες που πλήττονται περισσότερο από το πρόβλημα του προσφυγικού. Στη Σύνοδο θα συμμετέχουν η Ελλάδα, η Ισπανία, η Αυστρία και η Γαλλία. 

«Συγκαλώ μια άτυπη συνάντηση εργασίας για τα θέματα της μετανάστευσης και του ασύλου στις Βρυξέλλες την Κυριακή, προκειμένου να δουλέψουμε με μια ομάδα αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων οι οποίοι ενδιαφέρονται να βρεθούν ευρωπαϊκές λύσεις, πριν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο», αναφέρει σε tweet ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Δείτε το tweet του προέδρου της Κομισιόν:

Την ίδια ώρα, ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς δήλωσε ότι ενδέχεται να συναντηθεί με τη Γερμανίδα ομόλογο του Άνγκελα Μέρκελ και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας, αυτή την εβδομάδα για να συζητήσουν τη μεταναστευτική πολιτική.

«Πιθανόν θα υπάρξει μια συνάντηση αυτή την εβδομάδα μεταξύ της Αγκελα Μέρκελ, εμού και άλλων ηγετών για το θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής», εξήγησε ο Κουρτς λίγο πριν από την κοινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Αυστρίας με την περιφερειακή κυβέρνηση της Βαυαρίας.

«Πρέπει να προετοιμαστούμε για το γεγονός ότι οι έλεγχοι στα εθνικά σύνορα θα ενισχυθούν σε όλη την Ευρώπη, ξεκινώντας από τη Γερμανία», πρόσθεσε ο Κουρτς.


σχετικα αρθρα