current views are: 8

20 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση12:58

Απόφαση που «σηματοδοτεί το τέλος της λιτότητας» περιμένει ο Τσίπρας στο Eurogroup

«Βρισκόμαστε πολύ κοντά στη στιγμή που θα δρέψουμε καρπούς»

Δημοσίευση 12:58’

«Βρισκόμαστε πολύ κοντά στη στιγμή που θα δρέψουμε καρπούς»

«Περιμένουμε αύριο και μια απόφαση για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους που θα σηματοδοτήσει το τέλος της οκταετούς περιπέτειας για την Ελλάδα και το τέλος της λιτότητας» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μια μέρα πριν από το κρίσιμο Eurogroup της Πέμπτης.

«Βρισκόμαστε πολύ κοντά στη στιγμή που θα δρέψουμε καρπούς μιας πολυετούς δύσκολης προσπάθειας θυσιών από την πλευρά του ελληνικού λαού» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Οι δηλώσεις έγιναν στο Μέγαρο Μαξίμου κατά την έναρξη σύσκεψης με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ανδρέα Δρακόπουλο, προκειμένου να ενημερωθεί ο πρωθυπουργός για τον σχεδιασμό των έργων Υγείας που έχει αναλάβει το Ίδρυμα με την υπογραφή σχετικού Μνημονίου Συνεργασίας με την Ελληνική Δημοκρατία τον Μάρτιο του 2018.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης το κοινωνικό κράτος, η υγεία και πως η υλοποίηση της πολύ σημαντικής προσφοράς του Ιδρύματος Νιάρχος των 250 εκατ., στοχευμένα πάνω σε αδυναμίες ή ελλείμματα του συστήματος Υγείας, έρχονται να δημιουργήσουν μια πολύ θετική δυναμική.

Είπε πως θεωρεί ότι είναι «εξαιρετικά θετική η συγκυρία, καθώς έχουμε διαψεύσει θετικά τους εταίρους μας, έχουμε ολοκληρώσει ένα πολύ δύσκολο και απαιτητικό πρόγραμμα δομικών μεταρρυθμίσεων εγκαίρως, έχουμε αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη, έχουμε αναβαθμίσει τη διεθνή θέση της χώρας με μια γενναία και αποφασιστική προσπάθεια να λύσουμε χρόνια προβλήματα στη γειτονιά μας, στην περιοχή των Βαλκανίων με την ιστορική συμφωνία που είχαμε πριν από μια εβδομάδα με τους βόρειους γείτονές μας και περιμένουμε αύριο και μια απόφαση για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους που θα σηματοδοτήσει το τέλος της οκταετούς περιπέτειας για την Ελλάδα και το τέλος της λιτότητας».

«Συνεπώς», συνέχισε, «θεωρώ ότι το να συζητάμε σήμερα για την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους και δη της Υγείας είναι εξαιρετικά σημαντικό γεγονός» που έρχεται και συμπίπτει με τη θετική συγκυρία. «Είναι προτεραιότητα μας το κοινωνικό κράτος, η Υγεία και η υλοποίηση της πολύ σημαντικής προσφοράς του Ιδρύματος Νιάρχος, των 250 εκατ. στοχευμένα πάνω σε αδυναμίες ή ελλείμματα του συστήματος Υγείας έρχονται να δημιουργήσουν μια πολύ θετική δυναμική», σημείωσε.


σχετικα αρθρα