current views are: 5

20 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση14:07

ΛΑΕ: Ανεστάλησαν ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί υπό την πίεση των κινητοποιήσεων

Η ΛΑΕ και τα κινήματα υπογραμμίζουν «ότι συνεχίζουν τον αγώνα τους και ότι η αρπαγή λαϊκής περιουσίας και κατοικίας δεν θα περάσει»

Δημοσίευση 14:07’

Η ΛΑΕ και τα κινήματα υπογραμμίζουν «ότι συνεχίζουν τον αγώνα τους και ότι η αρπαγή λαϊκής περιουσίας και κατοικίας δεν θα περάσει»

Ανακοίνωση, στην οποία υπογραμμίζει πως το κόμμα και το κίνημα κατά των πλειστηριασμών κατάφεραν να αναστείλουν τους προγραμματισμένους για σήμερα ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, εξέφρασε η ΛΑΕ.

«Η “Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών” και η ΛΑΕ, παρά τις διώξεις και τα χημικά και παρά τη χαφιεδίστικη και αστήρικτη δικογραφία σε βάρος του Π. Λαφαζάνη και άλλων αγωνιστών, διοργάνωσαν και σήμερα, Τετάρτη, 20/06/2018, στην Αθήνα αγωνιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην οδό Σταδίου 43, που πραγματοποιούνταν, μεταξύ άλλων, ένας ηλεκτρονικός πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας και ένας λαϊκής κατοικίας, καθώς και στις μεγαλύτερες πόλεις σ’ όλη τη χώρα. Τελικά, κάτω από την πίεση αυτής της κινητοποίησης αναστάλθηκε ο ένας από τους δύο αυτούς πλειστηριασμούς. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν η ΛΑΕ με επικεφαλής τον γραμματέα του ΠΣ, Παναγιώτη Λαφαζάνη και η “Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών» τονίζεται στη γραπτή ανακοίνωση του κόμματος.

Όπως προσθέτει η ΛΑΕ, «την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ συνεχίζει να λέει ψέματα περί δήθεν προστασίας της πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, μόνο για αυτήν την εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί σε όλη τη χώρα 489 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, η πλειοψηφία των οποίων αφορούν ακίνητα αξίας πολύ κάτω από αυτό το δήθεν κυβερνητικό πλαφόν και μεταξύ αυτών δεκάδες αφορούν πρώτες κατοικίες. Ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ άλλων, είχαν προγραμματιστεί να βγουν σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό ισόγειο διαμέρισμα 26 τμ. με τιμή πρώτης προσφοράς 23.000 ευρώ, διαμέρισμα 87 τμ. με τιμή πρώτης προσφοράς 56.000 ευρώ για οφειλή 113.375 ευρώ, ημιυπόγεια αποθήκη με τιμή πρώτης προσφοράς 23.500 ευρώ και οφειλή 82.755 ευρώ, μικρό κατάστημα και μικρό διαμέρισμα για ποσό οφειλής 85.654 ευρώ και πάει λέγοντας. Με επισπεύδουσα, ως συνήθως, στο ξεσπίτωμα του κόσμου, την Τράπεζα Πειραιώς» σημειώνει η Λαϊκή Ενότητα.

Τέλος, η ΛΑΕ και τα κινήματα υπογραμμίζουν «ότι συνεχίζουν τον αγώνα τους και ότι η αρπαγή λαϊκής περιουσίας και κατοικίας δεν θα περάσει».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


σχετικα αρθρα