current views are: 3

20 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση14:18

Κόντρα ΝΔ – ΑΝΕΛ μετά την πρόταση Καμμένου για επικύρωση από 180 βουλευτές

«Επιτομή του πολιτικού αυτοεξευτελισμού» λέει η ΝΔ

Δημοσίευση 14:18’
ΝΔ-κατα-ΣΥΡΙΖΑ

«Επιτομή του πολιτικού αυτοεξευτελισμού» λέει η ΝΔ

Λίγη ώρα μετά την πρόταση του Πάνου Καμμένου να εγκριθεί από πλειοψηφία 180 βουλευτών η συμφωνία των Πρεσπών, η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγόρησε τον κυβερνητικό εταίρο ότι εξευτελίζεται -μια κίνηση που προκάλεσε την αντίδραση των ΑΝΕΛ.

«Δεν υπάρχουν πια λέξεις για να περιγράψει κανείς τον κ. Καμμένο. Η δήλωσή του ότι η συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να επικυρωθεί από 180 βουλευτές, αλλά ότι εκείνος θα την καταψηφίσει, θα μείνει στην ιστορία ως η επιτομή του πολιτικού αυτοεξευτελισμού» ανακοίνωσε η ΝΔ.

Διαβάστε επίσης:

►Καμμένος: Να ψηφιστεί η συμφωνία με την ΠΓΔΜ από 180 βουλευτές για να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους

Τζανακόπουλος: Αν καταψηφίσουν οι ΑΝΕΛ, θα ζητήσουμε ψήφο εμπιστοσύνης

►Ο Φίλης στο στρατοδικείο

 
«Η Νέα Δημοκρατία εξυπακούεται ότι δεν θα επικυρώσει τη συμφωνία, όποια πλειοψηφία κι αν επιλέξουν οι κ. Τσίπρας και Καμμένος. Μαζί την υπέγραψαν και φέρουν ακέραιη την ευθύνη για τα τετελεσμένα που ήδη δημιουργεί σε βάρος της Ελλάδας.

 »Κατά τα λοιπά, είναι αναγκαίο για τον τόπο αυτή η κυβερνητική φαρσοκωμωδία που παρακολουθούμε να λήξει το συντομότερο δυνατό» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγές της ΝΔ παρατηρούσαν ότι ο «πανικός» των δύο κυβερνητικων εταίρων τους έχει οδηγήσει σε «πλήρη σύγχυση, καθώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ.Τζανακόπουλος είχε απορρίψει το αίτημα του κ. Καμμένου μισή ώρα πριν το διατυπώσει δημόσια ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Η απάντηση των ΑΝΕΛ

«Γνωρίζει καλά από αυτοεξευτελισμούς η Νέα Δημοκρατία. Εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια» απάντησε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θ. Τοσουνίδης.

«Αυτοεξευτελισμός είναι: η κα Μπακογιάννη να λέει χαμένη υπόθεση τη Μακεδονία (σε συνέντευξή της στον κ. Παπαχελά το 2010). Αυτοεξευτελισμός είναι: ο κ. Αβραμόπουλος ως υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Σαμαρά στις προγραμματικές δηλώσεις, τον Ιούλιο του 2012, να αναφέρει ως θέση της Ελλάδας τη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για την ονομασία των Σκοπίων.

»Αυτοεξευτελισμός είναι: ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης να δηλώνει πως θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό το όνομα “Μακεδονία” υπό ειδικές συνθήκες (σε τηλεοπτική εμφάνισή του στο Action24)» αναφέρει ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Θόδωρος Τοσουνίδης σε απάντηση του στη ΝΔ .

»Και ο μεγαλύτερος αυτοεξευτελισμός είναι: Βουλευτές της Ν.Δ. μεταξύ των οποίων οι Γιώργος Κουμουτσάκος, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, Σίμος Κεδίκογλου, Κωνσταντίνος Τσιάρας, Σοφία Βούλτεψη, σε επίκαιρη ερώτησή τους στη Βουλή προς τον υπουργό Εξωτερικών κ. Κοτζιά πριν από ένα χρόνο, να αποδέχονται ως “εθνική γραμμή” τη σύνθετη ονομασία για τα Σκόπια, δηλαδή το να συμπεριλαμβάνεται ο όρος “Μακεδονία” στο νέο όνομα και την ύπαρξη “ΣλαβοΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ εθνότητας”!

Αυτοεξευτελίζεστε και πάλι…» καταλήγει ο κ. Τοσουνίδης.

 


σχετικα αρθρα