ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκικές αιχμές για την ελληνική Δικαιοσύνη λόγω Κουφοντίνα

Δημοσίευση 20 Ιουνίου 2018, 18:42 / Ανανεώθηκε 20 Ιουνίου 2018, 19:22
Τουρκικές αιχμές για την ελληνική Δικαιοσύνη λόγω Κουφοντίνα
Facebook Twitter Whatsapp

Ο εκτελεστής της 17Ν έχει καταδικαστεί για δολοφονίες Τούρκων διπλωματών

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε την Τετάρτη τη χορήγηση άδειας στον εκτελεστή της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος έχει καταδικαστεί για δολοφονίες Τούρκων διπλωματών.

«Καταδικάζουμε εντόνως τη νέα άδεια που δόθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Το γεγονός αυτό ενίσχυσε τις αμφιβολίες μας σχετικά με τη λειτουργία του δικαστικού συστήματος στην Ελλάδα» ανακοίνωσε το τουρκικό ΥΠΕΞ σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Ο Κουφοντίνας «έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του Τσετίν Γκιοργκιού, διπλωματικού υπαλλήλου της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα το 1991, για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντενίζ Μπουλούκμπασι, συμβούλου της τουρκικής πρεσβείας το 1991, καθώς και για συμμετοχή στη δολοφονία του Χαλούκ Σιπαχίογλου, συμβούλου της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα το 1994.

»Η ανοχή που δείχνουν σε έναν τρομοκράτη που έχει βάψει τα χέρια του με αίμα, είναι ασέβεια στους πεσόντες διπλωμάτες μας όπως και στις οικογένειες τους. Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό το να επωφεληθεί ένας άναδρος τρομοκράτης ο οποίος έχει δολοφονήσει τους διπλωμάτες μας που έχουν υπηρετήσει με τιμή στις αντιπροσωπείες μας στο εξωτερικό.

»Καλούμε τις ελληνικές αρχές να μην κάνουν βήματα που θα δημιουργήσουν αδυναμία στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους για την τιμωρία των τρομοκρατών».

Τη χορήγηση άδειας στον Κουφοντίνα καταδίκασαν επίσης η αμερικανική πρεσβεία και η βρετανική πρεσβεία.