current views are: 10

21 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση14:51

ΔΗΜΑΡ: «Πολιτικό Εργαστήρι»… ευρείας συνεννόησης

Πληροφορίες θέλουν τον υπουργό Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, να προστρέχει με μεγάλη προθυμία να μιλήσει στο πάνελ για την επόμενη ημέρα των μνημονίων.

Δημοσίευση 14:51’

Πληροφορίες θέλουν τον υπουργό Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, να προστρέχει με μεγάλη προθυμία να μιλήσει στο πάνελ για την επόμενη ημέρα των μνημονίων.

Στη ΔΗΜΑΡ είδαν θετικά την παρουσία του Γιώργου Σταθάκη στο Πολιτικό εργαστήρι για την επόμενη ημέρα μετά τα μνημόνια.

Μάλιστα οι πληροφορίες θέλουν τον Υπουργό Ενέργειας να προστρέχει με μεγάλη προθυμία να μιλήσει στο πάνελ για την επόμενη ημέρα των μνημονίων.

«Αναπόφευκτα θα οδηγηθούμε σε μια μεγάλη προοδευτική συμμαχία στη πολιτική σκηνή της χώρας. Το συντομότερο δυνατό το καλύτερο δυνατό» είπε ο κ. Σταθάκης σε μια συζήτηση που κυριάρχησε ένα κλίμα «εθνικής συνεννόησης», όπως σχολίασαν όλοι όσοι πήραν μέρος στην εκδήλωση.

Και ήταν όλοι εκεί. Ήταν ο Νίκος Δένδιας απο τη ΝΔ, ο Σταύρος Θεοδωράκης, εκπρόσωποι απο το ΚΙΝΑΛ, το ΚΙΔΗΣΟ και φυσικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Νίκος Ξυδάκης, ο Μάκης Μπαλαούρας και ο Σάκης Παπαδόπουλος.

Πρόσωπα όχι τυχαία σύμφωνα με τους διοργανωτές μια και είναι απο εκείνους που σε όλους τους τόνους έχουν βρεθεί απέναντι στη σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με δομική κριτική.

Η αίσθηση επι της ουσίας ήταν ότι ο κ. Σταθάκης πήγε να τα πει στη ΔΗΜΑΡ για να τα ακούσει το ΚΙΝΑΛ και να φτάσει το μήνυμα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Γι’ αυτό, όπως παρατηρούν, τη συνεννόηση και το μεγάλο συνασπισμό στο «νέο δίπολο», που βλέπει η κυβέρνηση να διαμορφώνεται από το Σεπτέμβριο κι έπειτα, προϋποθέτει να τη θέλει και ο όλος ΣΥΡΙΖΑ.

Όχι στο «δίπορτο»

Ωστόσο , όπως σχολίαζε στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να επέλθει οριστική ρήξη του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, κάτι που πρακτικά σημαίνει και εκλογές τις οποίες τις επιδιώκει συνολικά το ΚΙΝΑΛ.

Εμπιστοσύνη πάντως δεν υπάρχει για την ώρα. Γι’ αυτό το λόγο σημειώνουν ότι ούτε τα ρεπό του κ. Καμμένου είναι διατεθειμένοι να κάνουν ούτε και να ανεχθούν άλλο τη λογική του δίπορτου που ακολουθεί τρια χρόνια τώρα ο Αλέξης Τσίπρας.

Κι αυτά την ώρα που δεν είναι λίγοι κι εκείνοι ευρύτερα από το χώρο, που βλέπουν τον ΣΥΡΙΖΑ να προσγειώνεται ολοένα και πιο γρήγορα στην πραγματικότητα. Οποιαδήποτε συζήτηση ξεκαθαρίζουν από την Αγίου Κωνσταντίνου δεν αφορά μόνο μια συνιστώσα του Κινήματος Αλλαγής. Οποιαδήποτε σύγκληση θα αφορά σε απόφαση που θα λάβει ο νέος φορέας και απορρίπτουν κάθετα σενάρια περι φλερτ της ΔΗΜΑΡ  με το κυβερνόν κόμμα.


σχετικα αρθρα