current views are: 10

21 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση08:11

Διπλό μήνυμα Θεοχαρόπουλου: «Μαζί, αλλά όχι για το νέο ΠΑΣΟΚ»

Ενότητα με… αστερίσκους προτείνει ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ

Δημοσίευση 08:11’

Ενότητα με… αστερίσκους προτείνει ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ

Διπλό μήνυμα έστειλε στο Κίνημα Αλλαγής ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τη ρήξη του ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς, ενώ ξεκαθάρισε ότι το ΚΙΝΑΛ δεν θα αντικαταστήσει τον Πάνο Καμμένο στην κυβέρνηση.

«Καλώ όλους να καταλάβουν τη δυσκολία στο εσωτερικό μας. Καλώ σε ενότητα. Όχι επίπλαστη. Θα μπορούσε να είχε γίνει πρώτα το συνέδριο. Να προχωρήσουμε σε ενιαίο και όχι πολυκομματικό φορέα. Δεν έγιναν έτσι, αλλά μπορούμε να τα διορθώσουμε», τόνισε ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ, μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα» στον ΣΚΑΪ.

Εκτός από το μήνυμα ενότητας, όμως, έστειλε και ένα προς τη Φώφη Γεννηματά: «Μέσα από τις διαδικασίες εκλέχθηκε ως επικεφαλής στον φορέα η Φώφη Γεννηματά και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους. Το μήνυμά μας όμως ήταν «όχι στο νέο ΠΑΣΟΚ, όχι στο ΠΑΣΟΚ plus, αλλά ναι σε ένα νέο κόμμα». Η Φώφη είχε πει «όχι στο ΠΑΣΟΚ plus», αλλά δεν υλοποιήθηκε αυτό».

«Να λειτουργούμε συλλογικά σε κεντρικά ζητήματα. Να κάνουν όλοι ένα βήμα πίσω Υπάρχουν πολιτικές αδιαλλαξίες, είναι κρίσιμα τα εθνικά θέματα και η Κεντροαριστερά πρέπει να υπάρχει ενωμένη», πρόσθεσε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

«Στόχος δεν είναι η διχοτόμηση, είναι λάθος προς τους 210.000 πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν», πρόσθεσε.
Σχολιάζοντας τη συμφωνία για το Σκοπιανό, που έφερε το Κίνημα Αλλαγής προς ρήξης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είπε: «Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να υπάρξει επίλυση από την πλευρά των Σκοπίων. Δεν παρακαλώ όπως ο κύριος Καμμένος να μην περάσει από την ΠΓΔΜ η συμφωνία για να γίνουν όλα όπως τα ‘χει στο μυαλό του».

Χαρακτήρισε «θετική» της συμφωνία και σχολίασε τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου ότι αν οι ΑΝΕΛ δεν ψηφίσουν τη συμφωνία όταν έρθει στη Βουλή, η κυβέρνηση θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης: «Υπάρχει υποψία μιας ίντριγκας. Θα βγουν οι ΑΝΕΛ από την πόρτα και θα μπουν πάλι από το παράθυρο. Δεν γίνεται να μπαίνουν τέτοια εκλογικά παιχνίδια στη μέση. Θα πρέπει να δεσμευτεί ο Τσίπρας ότι αν συμβεί αυτό, την επόμενη μέρα θα ανακοινώσει εκλογές».

Σχολιάζοντας τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε: «Ο Τσίπρας ήρθε με τον αριστερό λαϊκισμό και τα βρήκε μπροστά του. Ο Μητσοτάκης κάνει το ίδιο λάθος. Προσπαθεί με δεξιό λαϊκισμό να έρθει στη διακυβέρνηση του τόπου αλλά θα τα βρει και αυτός μπροστά του «.

Ξεκαθαρίζει ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν θα αντικαταστήσει τον Πάνο Καμμένο: «Δεν θα τον αντικαταστήσουμε σε αυτή την απαράδεκτη διακυβέρνηση του τόπου. Δεν υπάρχει ζήτημα αντικατάστασης Καμμένου από το Κίνημα Αλλαγής. Αυτά τα έχουμε ξεκαθαρίσει».

«Η διασύνδεση του χρέους με το Προσφυγικό θα έχει τραγικές επιπτώσεις για τη χώρα μας», υπογράμμισε, εν όψει του σημερινού κρίσιμου Eurogroup για την Ελλάδα.

 

 

 


σχετικα αρθρα