ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από Κιλκίς: Η κυβέρνηση εκχώρησε «μακεδονική εθνότητα» και γλώσσα

του Γιώργου Δ. Ευθυμίου - Δημοσίευση 21 Ιουνίου 2018, 12:08 / Ανανεώθηκε 21 Ιουνίου 2018, 14:05
Μητσοτάκης από Κιλκίς: Η κυβέρνηση εκχώρησε «μακεδονική εθνότητα» και γλώσσα
Facebook Twitter Whatsapp

Το βράδυ θα είναι ομιλητής στο συνέδριο του ΣΕΒΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Με φόντο τις εξελίξεις στο Σκοπιανό και με σαφή τη θέση του πως δεν πρόκειται να συναινέσει στην επικύρωση της συμφωνίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στο Κιλκίς.

Στο πλαίσιο των των εορταστικών εκδηλώσεων για την 105η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης, ο πρόεδρος της ΝΔ ξεναγήθηκε στο στρατιωτικό μουσείο για τη μάχη του Κιλκίς, η οποία έγινε τον Ιούνιο του 1913 και σκοτώθηκαν 32 αξιωματικοί και 749 οπλίτες. 

Ο κ. Μητσοτάκης κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο της Μάχης και παρακολούθησε την παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων. Κατά την κατάθεση στεφάνου αποδοκιμάστηκε από μερίδα συγκεντρωμένων ο εκπρόσωπος της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. 

"Επισκέπτομαι την Μακεδονία σε μια συγκυρία συναισθηματικά φορτισμένη μετά τα προκλητικά πανηγύρια των Πρεσπών, ολοένα και περισσότεροι Έλληνες καταλαβαίνουν ότι η κακή συμφωνία που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας και ο κ. Ζάεφ έχει ήδη αρχίσει και παράγει αποτελέσματα", δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

"Ο κ. Τσίπρας και η κυβερνητική πλειοψηφία παραχώρησαν στη γείτονα χώρα κάτι που καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε συζητήσει. Τη μακεδονική εθνότητα και τη μακεδονική γλώσσα. Μπορώ να επαναλάβω για άλλη μια φορά εδώ πέρα από το Κιλκίς ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει τη συμφωνία Τσίπρα- Ζάεφ όταν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Ζαεφ τη φέρουν στη Βουλή", πρόσθεσε.

Το βράδυ, στις 9 μ.μ., ο πρόεδρος της ΝΔ θα μιλήσει στο συνέδριο «Export Summit VΙ» που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς».