ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΑΛ: Είμαστε ένα ποτάμι που δεν γυρίζει πίσω

Δημοσίευση 21 Ιουνίου 2018, 15:40 / Ανανεώθηκε 21 Ιουνίου 2018, 16:40
ΚΙΝΑΛ: Είμαστε ένα ποτάμι που δεν γυρίζει πίσω
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

«Συζητήσεις για «αποχωρήσεις εν αναμονή» δεν βοηθούν», αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Το Κίνημα Αλλαγής είναι ένα ποτάμι που δεν γυρίζει πίσω», τονίζει σε ανακοίνωση του το κόμμα υπογραμμίζοντας πως «Οι προοδευτικοί πολίτες απαιτούν πολιτική ενότητα, υπερβάσεις με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον».

Στην ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ επισημαίνεται πως «στόχος των κομμάτων και των κινήσεων που συνθέτουν το Κίνημα Αλλαγής, είναι ο αυτόνομος πρωταγωνιστικός μας ρόλος μέσα από την αύξηση της επιρροής μας και την ανατροπή των σημερινών πολιτικών συσχετισμών».

Παράλληλα, στο ΚΙΝΑΛ υπογραμμίζουν πως  «επιδιώκουμε τον πλουραλισμό ιδεών» και «Παράλληλα όμως, μέσα από τις αναγκαίες πολιτικές συνθέσεις, υπηρετούμε την απαίτηση του προοδευτικού κόσμου για ενότητα».

«Συζητήσεις για «αποχωρήσεις εν αναμονή» δεν βοηθούν και σε κάθε περίπτωση προχωράμε δυναμικά μπροστά για την ισχυρή κεντροαριστερά. Αυτό αποτελεί απαίτηση και εντολή των εκατοντάδων χιλιάδων συνιδρυτών του Κινήματος Αλλαγής», καταλήγει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακοίνωση, συντάχθηκε κατόπιν συνεννόησης της Φώφης Γεννηματά με τους υπόλοιπος τέσσερις του πολιτικού συμβουλίου. Ουσιαστικά, το 5-1 υπέρ της συμφωνίας για το Σκοπιανό, ανατράπηκε υπέρ της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, μια και τώρα απομονώνεται ο Σταύρος Θεοδωράκης.