current views are: 6

22 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση08:07

Στις 14:00 στον Παυλόπουλο, στις 19:30 στις ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας θα απευθύνει ομιλία στις ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ στις 19:30 στο Ζάππειο.

Δημοσίευση 08:07’

Ο Αλέξης Τσίπρας θα απευθύνει ομιλία στις ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ στις 19:30 στο Ζάππειο.

Στο Προεδρικό Μέγαρο θα μεταβεί στις 14:00 ο πρωθυπουργός, προκειμένου να ενημερώσει τον Προκόπη Παυλόπουλο για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup για το ελληνικό χρέος.

Νωρίτερα, πληροφορίες άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Αλέξης Τσίπρας να απευθύνει εντός της ημέρας διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό, ωστόσο σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να απευθύνει ομιλία προς τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, οι οποίες θα συνεδριάσουν από κοινού σήμερα στις 19:30 στο Ζάππειο.

«Παρακαλούμε να οργανώσετε την επιστροφή σας εκτάκτως στην Αθήνα. Θα συνεδριάσει η ΚΟ εκτός απροόπτου στις 18:00, σήμερα, Παρασκευή», έγραφε το μήνυμα που έφτασε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα, μιλώντας στην ΕΡΤ1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, έκανε λόγο για μια ιστορική απόφαση «που διαμορφώνει μία κατάσταση βιωσιμότητας για το ελληνικό χρέος».

Ήρθε ύστερα από μεγάλες δυσκολίες οκτώ χρόνων και τριών προγραμμάτων και αξίζουν όλες οι προσπάθειες που έγιναν, σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος, γιατί «διαμορφώνεται μία νέα κατάσταση για την κοινωνία και την οικονομία».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για ανάπτυξη «χωρίς τον βραχνά του χρέους ως διαρκή ενόχληση» και πρόσθεσε ότι η απόφαση εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και πλέον υπάρχει η δυνατότητα να εξασφαλίζονται χρήματα για την ελληνική οικονομία και το ελληνικό Δημόσιο «χωρίς άγχος, χωρίς πιέσεις, ακόμα και κάτω από τις πιο δυσμενείς συνθήκες».

Όπως είπε, το κριτήριο που είχε η Ελλάδα να είναι πειστική στις αγορές «δικαιώθηκε και ικανοποιήθηκε απολύτως» και τόνισε ότι «ο ελληνικός λαός μπορεί να χαμογελάσει».


σχετικα αρθρα