ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χριστοφιλοπούλου: Έδωσαν εθνική ταυτότητα και γλώσσα και πήραν μικροανταλλάγματα για το χρέος

Δημοσίευση 22 Ιουνίου 2018, 12:15 / Ανανεώθηκε 22 Ιουνίου 2018, 12:01
Χριστοφιλοπούλου: Έδωσαν εθνική ταυτότητα και γλώσσα και πήραν μικροανταλλάγματα για το χρέος
Facebook Twitter Whatsapp
"Τσίπρας και Καμμένος έχουν δεσμεύσει μέσω Υπερταμείου τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια".

«Έδωσαν εθνική ταυτότητα και γλώσσα και πήραν μικροανταλλάγματα για το χρέος» ισχυρίστηκε η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Εύη Χριστοφιλοπούλου, στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ.

«Αυτή η συμφωνία έπρεπε να γίνει. Όμως τα ψηφισμένα μέτρα δεν αλλάζουν, όπως και τα σκληρά πρωτογενή πλεονάσματα. Τσίπρας και Καμμένος έχουν δεσμεύσει μέσω Υπερταμείου τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια. Στα μεγάλα βαρίδια είναι και η μνημονιακή εποπτεία, χωρίς χρηματοδότηση. Κάθε τρεις μήνες θα έχουμε την τρόικα εδώ. Είναι πολύ σκληρή η εποπτεία».

Επ’ αυτού μάλιστα η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «μια παράμετρος που οι δανειστές μας είναι επιφυλακτικοί είναι γιατί φοβούνται την πολιτική ανασφάλεια στην Ελλάδα».

Η πρότασή της είναι «Να ξέρουμε ότι μόνο με μια μεγάλη σοβαρή εθνική συναίνεση, μπορούμε να δώσουμε μάχη να αλλάξουμε τα σκληρά μέτρα και να δώσουμε μια προοπτική στη χώρα»

Ερωτώμενη αν θέλει και τον ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό το σχήμα, η κ. Χριστοφιλοπούλου απάντησε: «εάν εννοεί και παραμένει στην ευρωπαϊκή προοπτική, μπορεί να είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ. Όσο περισσότερες δυνάμεις, τόσο καλύτερα. Φυσικά ο ελληνικός λαός θα δώσει εντολή, αλλά το λέμε καθαρά ότι χρειάζεται εθνική συνεννόηση. Εγώ πρόκειται να τάξω κάτι. Το να πας, όμως, τα πλεονάσματα από το 3,5% σε 2,2% είναι σημαντικό. Αν εξασφαλίσουμε εθνική συναίνεση θα μπορούσαμε να αλλάξουμε τα δεινά. Και το πρώτο που πρέπει να αλλάξουμε είναι τα πρωτογενή πλεονάσματα».

Τέλος η κ. Χριστοφιλοπούλου αναφέρθηκε στο προσφυγικό, τονίζοντας ότι «είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχει μπροστά του ο Δυτικός κόσμος».