ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαυρωτάς: Η ανηφόρα στην οικονομία είναι μπροστά μας

Δημοσίευση 23 Ιουνίου 2018, 23:25 / Ανανεώθηκε 23 Ιουνίου 2018, 23:32
Μαυρωτάς: Η ανηφόρα στην οικονομία είναι μπροστά μας
Facebook Twitter Whatsapp
Ο κ. Μαυρωτάς χαρακτηρίζει το ρόλο του Ποταμιού ως καταλύτη του πολιτικού συστήματος και εξηγεί γιατί ψήφισαν την πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση υπογραμμίζοντας ότι όταν «η κυβέρνηση χάσει την εμπιστοσύνη της Βουλής πρέπει να πηγαίνει σε εκλογές, ανεξάρτητα από τη συγκυρία».

Ως αγορά χρόνου από την ελληική οικονομία με τίμημα τη στενή παρακολούθηση χαρακτηρίζει την απόφαση του Eurogroup για το χρέος ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς, εκτιμώντας ότι για τη συμφωνία δεν πρέπει να πανηγυρίζουμε αλλά ούτε και να μοιρολογούμε.

«Μπορεί να μειώθηκε λίγο η κλίση, να αλλάξαμε παπούτσια, αλλά η ανηφόρα είναι μπροστά μας» ισχυρίζεται ο κ. Μαυρωτάς μιλώντας στο ΑΜΠΕ.
Όσον αφορά το Μακεδονικό είπε ότι το εθνικό συμφέρον είναι να γυρίσουμε σελίδα στο συγκεκριμένο θέμα για να μην διαιωνίζεται μια εστία αντιπαράθεσης και αστάθειας στην περιοχή, όταν τα βλέμματα μας πρέπει να είναι στραμμένα προς ανατολάς, ενώ σχετικά με το αν θα ψηφίσει τη συμφωνία όταν έλθει προς κύρωση στη Βουλή δήλωσε ότι θεωρεί «τη συμφωνία έναν συμβιβασμό όπου τα θετικά είναι περισσότερα από τα αρνητικά».

Αναφερόμενος στις διαφορετικές απόψεις εντός του ΚΙΝΑΛ για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ σημειώνει ότι «το ζήτημα του ονοματολογικού ήταν μια ευκαιρία να δείξουμε προς τα πού θέλουμε να προχωρήσουμε. Σε αυτές τις περιπτώσεις, νομίζω ότι πρέπει η ηγεσία να προσπαθεί να πείσει τη βάση με ορθολογικά επιχειρήματα και όχι απλώς να την ακολουθεί ποντάροντας στο θυμικό».

Ο κ. Μαυρωτάς χαρακτηρίζει επίσης το ρόλο του Ποταμιού ως καταλύτη του πολιτικού συστήματος και εξηγεί γιατί ψήφισαν την πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση υπογραμμίζοντας ότι όταν «η κυβέρνηση χάσει την εμπιστοσύνη της Βουλής πρέπει να πηγαίνει σε εκλογές, ανεξάρτητα από τη συγκυρία».

Τέλος ο κ. Μαυρωτάς εκτιμά ότι «δεν αρκεί η συμφωνία για να καταστήσει τον κ. Τσίπρα "ηγεμόνα" της Κεντροαριστεράς, ακόμα και αν παραγνωρίσουμε ότι με τις διαδικασίες που ακολούθησε στο θέμα φαίνεται σαν να ήθελε όχι μόνο να το λύσει αλλά και να το εργαλειοποιήσει απέναντι στην αντιπολίτευση».