ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή επίθεση κυβέρνησης κατά Στουρνάρα για τη συμφωνία του Eurogroup

Δημοσίευση 24 Ιουνίου 2018, 18:39 / Ανανεώθηκε 24 Ιουνίου 2018, 22:18
Σφοδρή επίθεση κυβέρνησης κατά Στουρνάρα για τη συμφωνία του Eurogroup
Facebook Twitter Whatsapp

Πώς σχολιάζουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου την απάντηση κύκλων του διοικητή της ΤτΕ σε όσα είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Πυρά» στον Γιάννη Στουρνάρα, εξαπέλυσε το Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή την απάντηση κύκλων του διοικητή της Τράπεζας της Ελλαδος, σε όσα είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή.

«Η τοποθέτηση του κ. Στουρνάρα στις 2 ή τις 32 Ιουλίου παρέλκει. Τον έχουν προλάβει ευρωπαϊκοί θεσμοί, κυβερνήσεις, διεθνούς κύρους αναλυτές, ο παγκόσμιος Τύπος και η πραγματικότητα», σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές και προσθέτουν:

«Ας κάνει τουλάχιστον τη χάρη στον εαυτό του να μην εκτίθεται. Ούτως ή άλλως, ό,τι και αν πει δεν έχει απολύτως καμία σημασία». 

«Όπως δεν είχε καμία σημασία η πρόταση που έκανε για πιστοληπτική γραμμή, προκειμένου να δικαιώσει τον εαυτό του και την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου που υπηρέτησε», καταλήγουν οι κύκλοι του Μαξίμου.

Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή το πρωί ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, που ήταν καλεσμένος στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή, «κάρφωσε» τον Γιάννη Στουρνάρα καθώς η ΤτΕ δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα για τη συμφωνία του Eurogroup.

«Θα ήθελα να ακούσω την κεντρική τράπεζα να μιλήσει για τη συμφωνία. Γιατί άκουσα τον κ. Στουρνάρα να μιλά για προληπτική γραμμή», είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας στην αναφορά του κ. Παππά κύκλοι της Τράπεζας της Ελλάδας σχολίαζαν: «Στις 2 Ιουλίου τα σπουδαία».

Όπως αναφέρει το Βήμα, ο διοικητής θα απαντήσει «θεσμικά κι όχι με διαρροές» στις 2 Ιουλίου οπότε και θα δημοσιοποιηθεί η έκθεση της ΤτΕ για τις εξελίξεις στην οικονομία. «Θα την πάρει στα χέρια του και ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης», τονίζουν οι ίδιοι κύκλοι.

«Έτσι θα πράξει και τώρα και θα υπάρχουν… εκπλήξεις στην τοποθέτησή του. Η οικονομία δεν είναι παιχνίδι διαρροών, ούτε για άσχετους που μιλάνε τελευταία χωρίς να έχουν βασικές οικονομικές γνώσεις. Ας περιοριστούν σε όσα ξέρουν, άλλωστε η οικονομική πολιτική δεν χαράσσεται στο… facebook», λένε όσοι τον γνωρίζουν.