current views are: 8

26 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση10:28

Κεφαλογιάννη για επεισόδια στη Θεσσαλονίκη: Καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται

“Δεν δείχνουμε επιλεκτική ευαισθησία ανάλογα ποιος είναι το θύμα της επίθεσης”

Δημοσίευση 10:28’

“Δεν δείχνουμε επιλεκτική ευαισθησία ανάλογα ποιος είναι το θύμα της επίθεσης”

“Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται” τόνισε η τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΝΔ, βουλευτής Α’ Αθηνών Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ για τα χθεσινά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη.

“Δεν δείχνουμε επιλεκτική ευαισθησία ανάλογα ποιος είναι το θύμα της επίθεσης” σημείωσε η κ. Κεφαλογιάννη και πρόσθεσε: “Η Νέα Δημοκρατία και στο παρελθόν σε οποιεσδήποτε τέτοιες εκδηλώσεις έχει ξεκαθαρίσει ότι καταδικάζει τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται και όποιος και να είναι το θύμα της όποιας επίθεσης. Δυστυχώς αυτό δεν το έχουμε δει από την πλευρά της κυβέρνησης, κυρίως από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, που φαίνεται να λειτουργεί με βάση την επιλεκτική καταδίκη των επεισοδίων”.

Η κ. Κεφαλογιάννη υποστήριξε ότι “η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή” και εκτίμησε πως η “εξαιρετικά προβληματική συμφωνία για το Σκοπιανό, όπως επίσης και όλο το θέμα του χειρισμού της οικονομίας” ουσιαστικά “θα οδηγήσει στην οριστική συντριβή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στην πολιτική απαξίωση των κ.κ. Τσίπρα- Καμμένου και όλων των συνεργατών τους”.

Σύμφωνα με τη βουλευτή της ΝΔ, “η ελληνική κοινωνία, αυτή τη στιγμή, μετά τη μεγάλη ανοχή που έχει δείξει στην κυβέρνηση όλα αυτά τα χρόνια, έχει φτάσει πλέον στα όριά της” και αντιδράει με τον ίδιο τρόπο, με τον οποίο “έχει καθοδηγηθεί από την ίδια την κυβέρνηση, πριν η κυβέρνηση αυτή αναλάβει την εξουσία”.

“Σε προηγούμενη φάση”, εξήγησε η κ. Κεφαλογιάννη, “ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση υποκινούσε όλα τα επεισόδια βίας που είχαμε δει και μάλιστα πολλές φορές, όταν θύματα ήταν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, όχι απλώς δεν καταδίκασε αλλά θεώρησε ότι τα όποια επεισόδια ήταν δικαιολογημένα. Οπότε μην έρχονται εκείνοι, οι οποίοι έχουν, αν θέλετε, με έναν τρόπο υπάρξει ηθικοί αυτουργοί της πολιτικής βίας να ζητάνε και τα ρέστα από πάνω”.

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών για το ονοματολογικό, η κ. Κεφαλογιάννη υπογράμμισε ότι “την ιστορική ευθύνη για την υπογραφή που μπήκε την έχουν αποκλειστικά και μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ”, χαρακτήρισε “εξαιρετικά προβληματική” τη συμφωνία κι αυτό, όπως είπε, είναι κάτι που το καταλαβαίνει η πλειοψηφία των πολιτών όχι μόνο στη Μακεδονία και στη Βόρεια Ελλάδα αλλά στο σύνολο της χώρας.

“Δυστυχώς αυτή η υπογραφή δεν έδωσε λύση σ’ ένα ζήτημα αλλά είναι μια μεγάλη ήττα” σημείωσε η βουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε: “Είχαμε ξεκαθαρίσει ότι το θέμα δεν είναι μόνο η ονομασία, το θέμα είναι ο αλυτρωτισμός. Με τη συμφωνία αυτή του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου με τον κ. Ζάεφ, αυτό που έχει μπει ουσιαστικά στο τραπέζι είναι κάτι που δεν υπήρχε ποτέ, το θέμα δηλαδή της αναγνώρισης από την πλευρά μιας ελληνικής κυβέρνησης της εθνότητας και της γλώσσας”.

Για το προσφυγικό, η κ. Κεφαλογιάννη τόνισε ότι “δεν είναι ένα ζήτημα που πρέπει να λύσει μόνη της η Ελλάδα αλλά και η Ευρώπη θα πρέπει να δείξει ότι αντιλαμβάνεται και μοιράζεται την ευθύνη” και σημείωσε πως η Ελλάδα θα πρέπει να πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση καθώς κάποιες χώρες αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

“Εμείς”, επισήμανε η βουλευτής της ΝΔ, “έχουμε ζητήσει την άμεση εφαρμογή της απόφασης για την ενίσχυση της φύλαξης στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης γιατί τα σύνορα τα δικά μας είναι τα σύνορα της Ευρώπης, άρα υπάρχει μία ευθύνη και μία υποχρέωση ολόκληρης της Ευρώπης να βοηθήσει στη φύλαξη των συνόρων αυτών”.

Είπε ακόμα πως η Νέα Δημοκρατία έχει προτείνει κέντρα φιλοξενίας για τους παράτυπους μετανάστες καθώς “υπάρχει η ανάγκη να διαχωρίσουμε τους πρόσφυγες από τους παράτυπους μετανάστες” και “με τον τρόπο που έχει λειτουργήσει η κυβέρνηση αυτή, που άνοιξε τα σύνορα, ουσιαστικά δεν μπορεί, είναι ανίκανη να κάνει τον διαχωρισμό αυτόν, που είναι πάρα πολύ σοβαρός”.

Αναφορικά με την απόφαση του Eurogroup σχολίασε πως “ερχόμαστε τώρα να χαιρόμαστε που ενδεχομένως θα φτάσουμε στο σημείο αυτό που βρεθήκαμε πριν από τρία χρόνια” και εξήγησε: “Σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να μιλάμε για μία επιτυχία. Ειδικά για το χρέος, ήδη από το 2012, που η τότε κυβέρνηση είχε πάρει μια δέσμευση από το Eurogroup για τον τρόπο που θα διευθετηθεί το χρέος της Ελλάδας, ο κ. Τσίπρας της εποχής εκείνης έλεγε ότι η επιμήκυνση είναι μακρύτερο σκοινί για να κρεμαστούμε. Προφανώς και είχε άδικο αλλά έκανε το παν ως αντιπολίτευση αλλά κυρίως ως κυβέρνηση για να κρεμάσει την ελληνική οικονομία και γι’ αυτό και ουσιαστικά η απόφαση του Eurogroup τελικά προβλέπει μερικώς και σε στάδια ό,τι είχαμε πετύχει το 2012, κυρίως όμως μας θυμίζει πόσα χρόνια χάθηκαν, πόσες θυσίες εξανεμίστηκαν σε μια παράλογη πολιτική που ακολούθησαν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ”.


σχετικα αρθρα