ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η επιστολή ανεξαρτητοποίησης του Γ. Λαζαρίδη από τους ΑΝΕΛ

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 26 Ιουνίου 2018, 13:47 / Ανανεώθηκε 26 Ιουνίου 2018, 15:39
Η επιστολή ανεξαρτητοποίησης του Γ. Λαζαρίδη από τους ΑΝΕΛ
Facebook Twitter Whatsapp

Σταθερή η κυβέρνηση, λέει ο Τζανακόπουλος - Να παραδώσει την έδρα ζητούν οι ΑΝΕΛ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την παραίτηση του από την κοινοβουλευτικη ομάδα των ΑΝΕΛ γνωστοποίησε σήμερα το μεσημέρι ο βουλευτής Θεσσαλονίκης, Γιώργος Λαζαρίδης, με επιστολή του προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. 

Ειδικότερα, ο κ. Λαζαρίδης απέστειλε δισέλιδη επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής με την οποία εξηγεί τους λόγους για τους οποίους ανεξαρτητοποιείται, αναφέροντας πως δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος του Μακεδονικού. Πάντως, ο Γιώργος Λαζαρίδης είχε καταψηφίσει την πρόταση μομφής της ΝΔ κατά της κυβέρνησης, με αφορμή το Σκοπιανό.

Μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Λαζαρίδης στην επιστολή του αναφέρει πως δεν μπορεί να δεχτεί και να ψηφίσει τον όρο «Μακεδονία» που εμπεριέχεται στη συμφωνία των Πρεσπών και επαναλαμβάνει ότι η ΚΟ των ΑΝΕΛ αποφάσισε να ζητήσει διευρυμένη πλειοψηφία (180 ψήφους) για τη συμφωνία.

«Στην τοποθέτησή του όμως ο εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης το απέκλεισε, γεγονός που με κάνει να διαχωρίσω τη θέση μου», τονίζει. 

Από το Γραφείο του Προέδρου της Βουλής ανακοινώθηκε ότι ο Γιώργος Λαζαρίδης απέστειλε επιστολή με την οποία γνωστοποιεί στο Σώμα την ανεξαρτητοποίησή του από το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Αξίζει να σημειωθεί πως όπως είχε αποκαλύψει το Newpost, κατά την τελευταία συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ, ο κ. Λαζαρίδης ήταν από εκείνους που είχε πει στους συναδέλφους του πως δέχεται απειλές για τη ζωή τη δική του και της οικογένειάς του.

Μετά την εξέλιξη αυτή, οι ΑΝΕΛ μένουν με επτά βουλευτές και η κυβερνητική πλειοψηφία με 152, καθώς υπενθυμίζεται ότι στις 16 Ιουνίου είχε διαγραφεί από την ΚΟ των ΑΝΕΛ ο Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος είχε υπερψηφίσει την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης για το Σκοπιανό.

Διαβάστε την επιστολή του κ. Λαζαρίδη:

 

Η ανεξαρτητοποίηση Λαζαρίδη προκάλεσε αίσθηση και αντιδράσεις. Ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θόδωρος Τοσουνίδης σχολίασε ότι «δεν αντέχουν όλοι το βάρος της ευθύνης» και κάλεσε, δύο φορές μάλιστα, στην ίδια ανακοίνωση τον κ. Λαζαρίδη να παραδώσει την έδρα.

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημ. Τζανακόπουλος, μιλώντας στο «Κόκκινο», δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι σταθερή και σημειώσε: «Μου κάνει πραγματικά εντύπωση η ώρα κατά την οποία έρχεται αυτή η ανεξαρτητοποίηση, όταν η χώρα έχει κάνει ένα τεράστιο βήμα με την έξοδο από την μνημονιακή επιτροπεία, λίγες μέρες μετά από μια κρισιμότατη και ιστορική απόφαση του Eurogroup. Επομένως νομίζω ότι χρειάζονται περισσότερες εξηγήσεις από την πλευρά του κ. Λαζαρίδη από όσες δίνει με την επιστολή της ανεξαρτητοποίησης του».