current views are: 4

27 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση10:33

Αιχμές Φίλη κατά Σαββίδη: Συμφέροντα θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση

“Όχι στους 180 για την κύρωση της συμφωνίας στο Μακεδονικό”

Δημοσίευση 10:33’

“Όχι στους 180 για την κύρωση της συμφωνίας στο Μακεδονικό”

Σαφείς αιχμές κατά του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη άφησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, κάνοντας λόγο για «επιχειρηματικά συμφέροντα που δέχονται επιρροές από το εξωτερικό και στοχεύουν στο να ρίξουν την κυβέρνηση. Και τα γνωρίζουμε».

Συγκεκριμένα σε συνέντευξή του στον real FM, υπογράμμισε πως: «Υπάρχει μετακίνηση, που δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό, έχουν σχέσεις με δυνάμεις εκτός της χώρας. Αν θέλουμε να εξηγήσουμε νέες συμπεριφορές επιχειρηματιών πρέπει να σκεφτούμε και τις διεθνείς τους επιρροές και διασυνδέσεις».

Στην ερμηνεία του δημοσιογράφου Δ. Καμπουράκη, ότι ο κ. Σαββίδης επηρεάζεται από τον Πούτιον, που δεν θέλει τη συμφωνία στο Σκοπιανό, απάντησε πως: «Όλα επηρεάζουν. Δεν είναι τυχαίο στη φασιστικά, χουλιγκάνικη, τραμπούκικη, επιδρομή στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρξε επίσημη αντίδραση από την ηγεσία της ομάδας του ΠΑΟΚ. Θέλουν κάποιοι να ρίξουν την κυβέρνηση; Ναι θέλουν. Ότι υπάρχουν διαφορές και όχι απλώς αποκλίσεις που όμως ήταν δυνατόν σε κάποιο βαθμό να αντιμετωπιστούν, το βάζω σε συζήτηση. Αλλά αυτό οδηγεί σε κινήσεις που μπορούν να προκαλέσουν κυβερνητική κρίση. Αυτό είναι σαφές» πρόσθεσε ο κ. Φίλης.

Διαβάστε επίσης:
►Μέσω «Έθνους» η απάντηση Σαββίδη για την «αποστασία» Λαζαρίδη

“Όχι στους 180 για την κύρωση της συμφωνίας στο Μακεδονικό”

Για την κύρωση της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι η ψήφιση της από 180 βουλευτές δεν προκύπτει από πουθενά ως θεσμική υποχρέωση και δεν είναι σωστό. Το να επιδιώκει να πας σε 180 είναι άλλο. Άλλο είναι ο πολιτικός όρος και άλλο το θεσμικό προαπαιτούμενο».

Ο κ. Φίλης υποστήριξε ότι για πρώτη φορά άλλαξε το όνομά του ένα κράτος χωρίς πόλεμο, παρόλο που ήταν αναγνωρισμένο.

«Υπάρχει ισχυρή λαϊκή θέληση να συνεχίσει η κυβέρνηση τη δύσκολη προσπάθεια για την έξοδο της χώρας από τους σκληρούς μνημονιακούς καταναγκασμούς» δήλωσε ο βουλευτής Α’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο Νίκος Φίλης εκτίμησε ότι «ο κόσμος καταλαβαίνει ότι η κυβέρνηση πρέπει να στηριχθεί». Η δύναμη της κυβέρνησης είναι η λαϊκή ενίσχυση, η αίσθηση του πολίτη ότι η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσε.  Η κυβερνητική προσπάθεια αποδίδει και θα αποδώσει περισσότερο όταν γίνει πράξη η κυβερνητική επιλογή να μην περικοπούν περαιτέρω οι συντάξει. Δεν θα τους βγουν τα σχέδια που κάνουν για πτώση της κυβέρνησης όπως δεν τους βγήκαν και με την αριστερή παρένθεση. “Θέλουν να μας ρίξουν ειδικά τώρα που μπορεί να υπάρξει μια καλυτέρευση της ζωής των πολιτών”.

“Οι αντίπαλοί μας δεν είναι μόνο ότι θα εφαρμόσουν μια σκληρή νεοφιλελεύθερη ατζέντα αλλά αυτοί που εγγράφουν το μέλλον τους στην ακροδεξιά της Ευρώπης, τον Όρμπαν και τις υπόλοιπες δυνάμεις. Δεν είναι αυτές οι απόψεις αλλά για ψηφοθηρικούς λόγους επιλέγουν να στοιχηθούν με την ακροδεξιά της Ευρώπης και όχι με το ΕΛΚ στο οποίο ανήκουν” υθποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.


σχετικα αρθρα