ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Μητσοτάκης να αντιληφθεί τις ευθύνες του»

Δημοσίευση 28 Ιουνίου 2018, 01:35 / Ανανεώθηκε 28 Ιουνίου 2018, 01:35
ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Μητσοτάκης να αντιληφθεί τις ευθύνες του»
Facebook Twitter Whatsapp

Σε ανακοίνωση προέβη το γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια που έγιναν στη Θεσσαλονίκη και τη βεβήλωση στο μνημείο του Ολοκαυτώματος.

Ανακοίνωση με αφορμή τη βεβήλωση του μνημείου του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνοντας τα «βέλη» του στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αναλυτικά: "Τα όσα επακολούθησαν της σημερινής συγκέντρωσης στη Θεσσαλονίκη για τη συμφωνία με τη FYROΜ προκαλούν οργή σε κάθε δημοκρατικό πολίτη. Η βεβήλωση του μνημείου του Ολοκαυτώματος αμαυρώνει τη χώρα μας διεθνώς, όπως και τα δημοσιεύματα για επιθέσεις ακροδεξιών διαδηλωτών σε άτομα στη Ροτόντα. 

Δεν μπορεί να υπάρξει καμία ανοχή ούτε στις φασιστικές πρακτικές, ούτε στην ακροδεξιά ρητορική που τις καλλιεργεί. 

Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να αντιληφθεί έστω και σήμερα τις ευθύνες του και να σταματήσει να προσφέρει πολιτική κάλυψη στο εθνικιστικό μίσος και τη βία", 

Ταυτόχρονα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, έγραψε στο twitter: «Η Νέα Δημοκρατία έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες. Να καταδικάσει άμεσα την βεβήλωση του μνημείου του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη από τους φασίστες. Να σταματήσει να τους προσφέρει πολιτική κάλυψη και νομιμοποίηση».