ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας ανέργου με τρία ανήλικα παιδιά καταγγέλλει η ΛΑΕ

Δημοσίευση 28 Ιουνίου 2018, 12:50 / Ανανεώθηκε 28 Ιουνίου 2018, 12:08
Πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας ανέργου με τρία ανήλικα παιδιά καταγγέλλει η ΛΑΕ
Facebook Twitter Whatsapp

«Το χρέος επί του οποίου έγινε ο πλειστηριασμός ανήρχετο σε ποσό 300 χιλ. ευρώ»

Σε καταγγελία για πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας ανέργου με τρία ανήλικα παιδιά προχώρησε η ΛΑΕ με γραπτή της ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας, το ακίνητο εκπλειστηριάστηκε την Τετάρτη σε συμβολαιογραφείο της Καποδιστρίου και «για 69.000 ευρώ, ανήκε στην σύζυγο και αντιπροσώπευε το ήμισυ του ακινήτου 96 τ.μ., του οποίου το άλλο ήμισυ που ανήκε στον σύζυγο είχε εκπλειστηριαστεί πριν από λίγο χρονικό διάστημα».

Συνεχίζοντας στην ανακοίνωση της η ΛΑΕ προσθέτει πως «το χρέος επί του οποίου έγινε ο πλειστηριασμός ανήρχετο σε ποσό 300 χιλ. ευρώ και όχι 900 χιλ. ευρώ, όπως ψευδέστατα ισχυρίστηκε παραπλανητικά ο Γ. Ρούσκας του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών. Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών βρισκόταν από τις 2μ.μ. έξω από το συμβολαιογραφείο της Καποδιστρίου διαμαρτυρόμενο ακριβώς γι' αυτόν τον πλειστηριασμό, διεκδικώντας την ακύρωση ή τουλάχιστον την αναστολή του».

Καταλήγοντας η ανακοίνωση σημειώνει ότι «η τράπεζα, η οποία έβγαζε στον πλειστηριασμό το ακίνητο, ήταν η ίδια η οποία έκανε την μοναδική προσφορά, στον πλειστηριασμό, με αποτέλεσμα το σπίτι της οικογένειας να περάσει στην κατοχή της. Η τράπεζα με δυο λόγια ήταν η επισπεύδουσα και ταυτόχρονα ο υπερθεματιστής. Ο ορισμός της αναλγησίας στην πληρέστερη δυνατή μορφή».