current views are: 7

28 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση12:52

Κεφαλογιάννη: Κραυγή απόγνωσης των κατοίκων σε Εξάρχεια – Πεδίον του Άρεως

«Το ζήτημα ασφάλειας των πολιτών αυτής της χώρας δεν είναι πεδίο μικροπολιτικής αντιπαράθεσης», σημείωσε.

Δημοσίευση 12:52’

«Το ζήτημα ασφάλειας των πολιτών αυτής της χώρας δεν είναι πεδίο μικροπολιτικής αντιπαράθεσης», σημείωσε.

Την παρατεινόμενη εικόνα ανομίας, παραβατικότητας και βίας στο κέντρο της Αθήνας, όπως αποτυπώνεται στην επιστολή των 400 κατοίκων των Εξαρχείων αλλά και στην αναφορά προς τη Δικαιοσύνη των κατοίκων γύρω από το Πεδίον του Άρεως, έφερε σήμερα στη Βουλή η βουλευτής Α’ Αθήνας και τομεάρχης Πολιτισμού της Ν.Δ. Όλγα Κεφαλογιάννη με ερωτήσεις της προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Η κ. Κεφαλογιάννη υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, πως «το ζήτημα ασφάλειας των πολιτών αυτής της χώρας δεν είναι πεδίο μικροπολιτικής αντιπαράθεσης, στο οποίο συνήθως εσείς επιδίδεστε για λόγους αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης. Το δικαίωμα στην ασφάλεια ανήκει σε ΟΛΟΥΣ τους πολίτες. Και κυρίως στους κατοίκους των υποβαθμισμένων γειτονιών: Εξάρχεια, Πλατεία Βικτωρίας, Αχαρνών, Σεπόλια, Πατήσια, Κυψέλη, είναι μακρύς ο κατάλογος».

Κάλεσε, μάλιστα, τον Υπουργό να αναλάβει τις ευθύνες του, αντί να αρκείται στην ανάγνωση στατιστικών στοιχείων: «Οφείλετε να σταθείτε δίπλα τους. Κανείς δεν θέλει στις γειτονιές της πόλης μας φοβισμένους πολίτες, ζώνες ανομίας, πολιτοφυλακές και αυτόκλητους σωτήρες. Η ασφάλεια, είναι ζήτημα Δημοκρατίας και καταλαβαίνετε πολύ καλά τι θέλω να πω. Προστατέψτε την!».

Αναλυτικότερα, για το ζήτημα των Εξαρχείων, η κ. Κεφαλογιάννη σημείωσε:

«Η επιστολή διαμαρτυρίας των τετρακοσίων κατοίκων προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών, είναι μία ακόμη απόδειξη της κυβερνητικής απάθειας για όσα θλιβερά συμβαίνουν στην περιοχή. Και το μείζον ζήτημα που ανακύπτει και εδώ είναι ότι οι κάτοικοι των Εξαρχείων καταγγέλλουν πάνω από όλα την ΑΠΟΥΣΙΑ αστυνομικής δύναμης στην ευρύτερη περιοχή.

Παραδομένοι σε ανεξέλεγκτα ξεσπάσματα βίας, βιώνουν καθημερινά τον κίνδυνο, βλέποντας τις περιουσίες τους να υποβαθμίζονται. Καταγγέλλουν την έλλειψη πολιτικής βούλησης για την αντιμετώπιση των φαινομένων παραβατικότητας, βαρβαρότητας και πλήρους ασυδοσίας που αντιμετωπίζουν. Και πράγματι, η απουσία του κράτους στην περιοχή, είναι θέμα πολιτικής απόφασης, η οποία μάλλον βρίσκει έρεισμα στις αριστερές ιδεοληψίες αυτής της κυβέρνησης.

Είναι τραγικό… μια φωτεινή γειτονιά πλουραλισμού, πολυφωνίας και αμφισβήτησης να έχει καταντήσει με δική σας ευθύνη, ένας τόπος σκοτεινός, που κυριαρχεί η αφωνία, η ανομία και η κάθε είδους μαφία…».

Ως προς το Πεδίον του Άρεως, η κ. Κεφαλογιάννη, υπογράμμισε:

«Το Πεδίον του Άρεως έπρεπε να είναι η σημαντικότερη ανάσα πρασίνου στις πυκνοκατοικημένες γειτονιές της περιοχής, ένα κέντρο ζωής, ψυχαγωγίας και πολιτισμού. Το έχετε παραδώσει στην παρακμή. Και δυστυχώς, είναι μία ακόμη απόδειξη της ανικανότητάς να παρέμβετε με ένα βιώσιμο επιχειρησιακό πλάνο και όχι με αποσπασματικές εξορμήσεις που δεν λύνουν το πρόβλημα.

Τα σχέδια και οι δαπάνες αναπλάσεων της πόλης πέφτουν στο κενό, όσο δεν εμπεδώνεται το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες. Όσον αφορά τις περιοχές πέριξ των πανεπιστημίων, δεν φτάνουν οι παραδοχές σας περί προβλήματος. Δεν αρκούν οι εξαγγελίες και δεν πείθει η εύκολη μετάθεση ευθυνών.

Όταν καταλύεται κάθε έννοια ασφάλειας έξω από τους χώρους που στεγάζεται η ακαδημαϊκή σκέψη, υπονομεύεται και η αξία του πολιτιστικού αποθέματος της χώρας μας.

Οι αόριστες εξαγγελίες σας, μόνο επικοινωνιακά στοχεύουν να καλύψουν τις αδυναμίες και τα λάθη μιας πολιτικής για την ασφάλεια, που μόνο περήφανους δεν πρέπει να σας κάνει. Κάποτε, η κυβέρνηση αυτή πρέπει να επιδιώξει την επαφή της με την πραγματικότητα».


σχετικα αρθρα