current views are: 6

3 Ιουλίου 2018
Δημοσίευση13:03

Κορυφώνεται η σύγκρουση για το Σκοπιανό: Αποπομπή Καμμένου και εκλογές ζητεί η αντιπολίτευση

Μετά τις δηλώσεις του υπουργού για διεξαγωγή δημοψηφίσματος ή εκλογών

Δημοσίευση 13:03’

Μετά τις δηλώσεις του υπουργού για διεξαγωγή δημοψηφίσματος ή εκλογών

Πυρά κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αλλά και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου εξαπολύουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης με αφορμή τα όσα είπε ο δεύτερος στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου για τη συμφωνία των Πρεσπών. Αντιδρώντας, το Μέγαρο Μαξίμου αφήνει παράθυρο για υπερψήφιση της συμφωνίας με 180 βουλευτές.

Σημειώνεται ότι ο κ. Καμμένος, το πρωί στις δηλώσεις του, χαρακτήρισε «κακή» τη συμφωνία και ζήτησε δημοψήφισμα ή εκλογές για την κύρωσή της.

Το Μέγαρο Μαξίμου απαντώντας στον υπουργό, άφησε ανοιχτό παράθυρο για κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών με 180 ψήφους, υποστηρίζοντας πως «η ελληνική κυβέρνηση είναι κυβέρνηση συνασπισμού δυο κομμάτων και λειτουργεί συλλογικά πάντοτε στα πλαίσια που ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι».

Οι αντιδράσεις

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας, χαρακτήρισε θλιβερή την εμφάνιση του κ. Καμμένου, σημειώνοντας: «Το μόνο που απομένει στον κ. Τσίπρα είναι να ορίσει την ημερομηνία των εκλογών».

Ο Τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας τόνισε πως «ο κ. Καμμένος είχε την ευκαιρία με την πρόταση μομφής της ΝΔ, να μην περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών που δίνει μεταξύ άλλων τη μακεδονική εθνότητα και τη μακεδονική γλώσσα στους γείτονες» συμπληρώνοντας πως «δεν το έκανε και αυτό του δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα πολιτικής επιβίωσης».

Από την άλλη, επισήμανε ότι «όταν ο εταίρος της κυβέρνησης λέει πως διαφωνεί με μια συμφωνία υψηλής πολιτικής αξίας και ο κ. Τσίπρας δεν έχει το πολιτικό σθένος να τον αποπέμψει», τότε είναι ένας αδύναμος πρωθυπουργός.

Αποπομπή του κ. Καμμένου και άμεση διενέργεια εκλογών ζήτησε η Φώφη Γεννηματά, η οποία υποστήριξε: «Ο κ. Τσίπρας δε μπορεί να κρύβεται πίσω από non paper. Ένας σοβαρός πρωθυπουργός θα είχε ήδη αποπέμψει τον κ. Καμμένο. Η χώρα δεν αντέχει άλλο. Εκλογές εδώ και τώρα!»

«Προφάσεις εν αμαρτίαις» χαρακτήρισε τα όσα υποστήριξε ο Πάνος Καμμένος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, επισημαίνοντας ότι η διαδικασία εξελίσσεται προκειμένου να ενταχθεί η γειτονική χώρα στο ΝΑΤΟ, κάτι που είναι στόχος όλων των αστικών κομμάτων. Μιλώντας στο ραδιόφωνο «24/7», σημείωσε ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, παρά τις δηλώσεις του, στηρίζει την κυβέρνηση και την πολιτική προώθησης των αντιλαϊκών μέτρων.

Η Ένωση Κεντρώων με τη σειρά της υπογραμμίζει ότι «η χώρα δεν αντέχει παρατεταμένη προεκλογική περίοδο και δεν είναι δυνατόν μια κυβέρνηση να ψάχνει στις τάξεις των αποστατών, την πολιτική της επιβίωση. Ο κ. Τσίπρας από τη μια λέει ότι θα εξαντλήσει και την τελευταία μέρα της τετραετίας και από την άλλη αναζητεί αποστάτες στους διαδρόμους της Βουλής. Ωραία εικόνα αριστερού πρωθυπουργού».

Διαβάστε επίσης:

Δημοψήφισμα ή εκλογές για τη συμφωνία με Σκόπια ζητά ο Καμμένος 

Κοτζιάς: «Η συμφωνία δεν παραχωρεί εθνική κυριαρχία» 

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας να ορίσει ημερομηνία εκλογών 

Γεννηματά για Καμμένο: Υπάρχει κυβέρνηση;

►Σκοπιανό: «Παράθυρο» για κύρωση της συμφωνίας από 180 βουλευτές

 


σχετικα αρθρα