current views are: 8

4 Ιουλίου 2018
Δημοσίευση06:25

Φίλης: «Δεν έχουμε εκχώρηση εθνικής ανεξαρτησίας για να χρειαζόμαστε 180 ψήφους»

«Δεν υπάρχει θέμα κυβερνητικής αστάθειας. Αν δεν πιστεύετε τον Καμμένο, ακούστε τον Μοσκοβισί»

Δημοσίευση 06:25’

«Δεν υπάρχει θέμα κυβερνητικής αστάθειας. Αν δεν πιστεύετε τον Καμμένο, ακούστε τον Μοσκοβισί»

«Αμοιβαία επωφελή για εμάς και τους γείτονες» χαρακτήρισε τη συμφωνία των Πρεσπών ο Νίκος Φίλης.

Μιλώντας στο Θέμα 104,6, σχολίασε τις χθεσινές δηλώσεις του Πάνου Καμμένου, να ψηφιστεί δηλαδή από 180 βουλευτές η συμφωνία αλλιώς να υπάρξουν εκλογές ή δημοψήφισμα: «Δεν έχουμε εκχώρηση εθνικής ανεξαρτησίας για να έχουμε ανάγκη για ψήφιση από 180 βουλευτές, όπως λέει το Σύνταγμα».

Ερωτηθείς, ωστόσο, για τις ανασκευαστικές δηλώσεις του υπουργού Άμυνας το βράδυ της Τρίτης ο Νίκος Φίλης σχολίασε ότι «είναι λογικό όταν λες κάτι να το διευκρινίζεις μετά». «Δεν υπάρχει θέμα κυβερνητικής αστάθειας. Αν δεν πιστεύετε τον Καμμένο, ακούστε τον Μοσκοβισί» συμπλήρωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά το μέλλον της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο πρώην υπουργός σημείωσε ότι «είμαστε σε μεταβατική περίοδο και όλα θα εξεταστούν με νέους όρους. Είμαστε σε μια νέα πραγματικότητα, όχι με όρους κυβερνητικής αστάθειας μέχρι τις εκλογές που όπως είναι στόχος της κυβέρνησης θα γίνει στο τέλος της 4ετιας».

Κληθείς να σχολιάσει τα της οικονομίας ο Νίκος Φίλης είπε ότι «βγαίνουμε από τη δανειακή σύμβαση, θα υπάρχει επιτήρηση αλλά όχι σκληρή. Αυτά ακούει ο κόσμος και από αυτά κρίνεται η κυβέρνηση».

«Βεβαίως έχει δυσκολίες η συμφωνία. Άκουσα τον Μοσκοβισί να αφήνει ανοιχτό το θέμα των συντάξεων. Από ό,τι είπε χθες υπάρχει περιθώριο για μείωση συντάξεων» πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιμένοντας στο θέμα των συντάξεων είπε ότι «η κυβέρνηση πρέπει μετά τον Αύγουστο να το συζητήσει το θέμα των συντάξεων» υποστηρίζοντας ότι «δεν θα κοπούν οι συντάξεις γιατί δεν υπάρχουν οι όροι που επέβαλαν αυτό το μέτρο. Έχουν βελτιωθεί τα οικονομικά μεγέθη και αυτό είναι το επιχείρημα της κυβέρνησης να ανατρέψει την απόφαση που επέβαλε το ΔΝΤ».

Αφού, μάλιστα, υποστήριξε με σθένος ότι από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε καμία περικοπή στις συντάξεις συμπλήρωσε «άκουσα με ελπίδα όσα είπε ο Μοσκοβισί γιατί ήταν θετικός. Το τι θα γίνει από εδώ και πέρα δεν είναι θέμα του Μοσκοβισί αλλά της κυβέρνησης».

«Είμαστε σε μια περίοδο δυνατοτήτων δεν υπάρχουν βεβαιότητες» κατέληξε ο Νίκος Φίλης.


σχετικα αρθρα