current views are: 5

5 Ιουλίου 2018
Δημοσίευση04:39

Πρωτοβουλία για τις συντάξεις από τη Γεννηματά πριν την προ ημερησίας

Με άνευ προηγουμένου επίθεση στον Τσίπρα εδραιώνει την ηγεμονία του ΚΙΝΑΛ στο κέντρο

Δημοσίευση 04:39’

Με άνευ προηγουμένου επίθεση στον Τσίπρα εδραιώνει την ηγεμονία του ΚΙΝΑΛ στο κέντρο

Αποφασισμένη να χαλάσει τις φιέστες της κυβέρνησης για τα εύσημα του «απεγνωσμένου» Γάλλου σοσιαλιστή Μοσκοβισί η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, θα προβεί σε μια κίνηση ματ στον Αλέξη Τσίπρα.

Η Φώφη Γεννηματά λίγο πριν την έναρξη της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία θα παρέμβει για το θέμα των συντάξεων μέσω της ΚΟ της ΔΗΣΥ και κατά πάσα πιθανότητα θα πρόκειται για πρόταση νόμου.

Η κα Γεννηματά θέλει να βάλει ένα τέλος στο παιχνίδι εντυπώσεων και δημιουργίας προσδοκιών που εδώ και ένα 24ωρο καλλιεργεί το Μέγαρο Μαξίμου και ο μόνος τρόπος είναι ένα νομοσχέδιο που θα τον φέρνει προ των ευθυνών του και θα καθιστά πλέον το ζήτημα υπαρκτό και όχι ένα ακόμη τάμα στους συνταξιούχους.

Ουσιαστικά το Κίνημα Αλλαγής θα τη «βγει» σήμερα από… αριστερά μιας και στο συρτάρι της η κυβέρνηση θα βάλει ένα ακόμη σχέδιο νόμου και το οποίο θα πρέπει αναπόφευκτα κάποια στιγμή να το φέρει προς συζήτηση. Θα έχει τουλάχιστον δύο φορές την ευκαιρία να προκαλέσει τον πρωθυπουργό να τοποθετηθεί ξεκάθαρα για το θέμα βγάζοντάς το ουσιαστικά και από τη φαρέτρα του στο δρόμο προς τις κάλπες.  

Πιο σκληρή από ποτέ

Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη προϊδεάζουν για μια Γεννηματά πολλά κλικ πάνω σε τόνους και πιο σκληρή από κάθε άλλη φορά απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα.

Προφανώς η κα Γεννηματά μη έχοντας παρέμβει δημόσια μετά το διαζύγιο με το Ποτάμι αυτή τη φορά θα επιχειρήσει να δείξει τον ηγεμονικό της ρόλο στην κεντροαριστερά. «Εμείς ενώνουμε, εκφράζουμε και πολλαπλασιάζουμε τις δυνάμεις του προοδευτικού χώρου» έλεγε ενώπιον κομματικού ακροατηρίου η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ για ξεκαθαρίσει προς όλες τις πλευρές ότι βασικό στοιχείο της ταυτότητας του είναι και ο πατριωτικός του χαρακτήρας.

Το στοίχημα προφανώς είναι να προκαλέσει τον πρωθυπουργό να ανοίξει διάλογο μαζί της έτσι ώστε να σπάσει το δίπολο που θα στήσουν τα δύο κόμματα. Η κα Γεννηματά σε κάθε περίπτωση θέλει να σταματήσει το παιχνίδι για δύο που επιδιώκουν να στήνουν με κάθε ευκαιρία Τσίπρας και Μητσοτάκης και η σημερινή συζήτηση προσφέρεται περισσότερο ίσως από κάθε άλλη φορά για κάτι τέτοιο, με τον κ. Τσίπρα μάλιστα να θεωρεί ότι έχει και το πλεονέκτημα.

Παράσταση νίκης στην αυτοδιοίκηση

Κι όλα αυτά με την κα Γεννηματά να έχει πάρει μια μεγάλη ένεση αυτοπεποίθησης μετά την επιτυχημένη εκδήλωση για την αυτοδιοίκηση στο ξενοδοχείο Τιτάνια επιβεβαιώνοντας τις επιλογές της για την αυτόνομη πορεία που χαράσσει. Οι αίθουσες άνοιξαν διάπλατα για να χωρέσουν τα σχεδόν 1000 στελέχη και μέλη του ΚΙΝΑΛ που έσωσαν το παρών, όπως διάπλατα εκτιμάται από τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη ότι άνοιξαν και οι προοπτικές συνεργασιών με ευρύτερες δυνάμεις παλιές και νέες στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας και του κέντρου.

Επρόκειτο ουσιαστικά για την παράσταση νίκης του ΚΙΝΑΛ ενόψει των δημοτικών εκλογών μιας και το ενδιαφέρον για την εκδήλωση ξεπέρασε τα στενά όρια της αυτοδιοίκησης και το παρών έδωσαν πολλοί μη αυτοδιοικητικοί.

Ήταν μια ανάσα στο κλίμα συρρίκνωσης που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες με την εσωστρέφεια να κυριαρχεί στην κεντροαριστερά εξαιτίας των τριβών για το ποιος μπορεί καλύτερα και μόνος του να εκφράσει το χώρο.

Μεγαλώνει «μικραίνοντας»

Ο «κομματάρχης» αυτοδιοίκησης Γιώργος Καμίνης άνοιξε ουσιαστικά τον χορό του πανηγυρικού κλίματος αποσπώντας ένα ενθουσιώδες χειροκρότημα όταν παίρνοντας το λόγο μετά την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής έβαλε τα όριο της προσπάθειας λέγοντας: «Όσο προσπαθούν να μας μικρύνουν τόσο εμείς μεγαλώνουμε».

Και ως όφειλε έδωσε και μια απάντηση στους «διασπαστές» καλωσορίζοντας όσους μένουν και αποχαιρετώντας εκείνους «που δεν είχαν την αντοχή να υποτάξουν την προσωπική φιλοδοξία τους στον κοινό σκοπό που μας εμπνέει».

 


σχετικα αρθρα