«Δικαιωμένη» εμφανίζεται η ΝΔ για τις ενστάσεις της όσον αφορά τις εγγυήσεις που ζήτησε και έλαβε η Φινλανδία για το νέο δάνειο προς την Ελλάδα, μετά και τις δηλώσεις της κυβέρνησης της Αυστρίας η οποία ζητά και αυτή ανάλογες εγγυήσεις. Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης υπενθυμίζει πως ήδη από χθες η αξιωματική αντιπολίτευση είχε επισημάνει πως η συμφωνία με την Φινλανδία θα μπορούσε να ενθαρρύνει και άλλες χώρες της ευρωζώνης να ζητήσουν το ίδιο.

Ο κ. Μιχελάκης αφού επισημαίνει τη σιωπή που κράτησε η ελληνική κυβέρνηση στις ανησυχίες της ΝΔ, τονίζει πως μετά απ’ αυτή την εξέλιξη, το Σχέδιο της 21ης Ιουλίου για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.

Εκφράζει μάλιστα την εκτίμηση πως αυτό είναι μόνο η αρχή, καθώς, με τις «εγγυήσεις» προς τη Φινλανδία, ανοίγει ο δρόμος να ζητήσουν το ίδιο, όχι μόνο και άλλα κράτη που δανείζουν την Ελλάδα, αλλά και ιδιώτες ομολογιούχοι του ελληνικού χρέους.

«Η Νέα Δημοκρατία ανέδειξε το πρόβλημα. Η κυβέρνηση δεν το κατάλαβε ή δεν θέλησε να απαντήσει, τώρα που κόπασαν οι πανηγυρισμοί και ανακύπτουν τα πραγματικά προβλήματα, φαίνεται η αδυναμία της κυβέρνησης να διαχειριστεί ή να διαπραγματευθεί οτιδήποτε», τόνισε ο κ. Μιχελάκης.