current views are: 9

6 Ιουλίου 2018
Δημοσίευση04:11

Τον χρόνο των εκλογών στην Ελλάδα αποκαλύπτει ο Σκοπιανός πρωθυπουργός

Η κίνηση ματ Μητσοτάκη με την τροπολογία για τις συντάξεις

Δημοσίευση 04:11’

Η κίνηση ματ Μητσοτάκη με την τροπολογία για τις συντάξεις

Στη χθεσινή συνέντευξή του στην ΕΡΤ και στον Φάνη Παπαθανασίου, ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, αποκάλυψε δύο πράγματα: το πρώτο ήταν το ερώτημα που θα θέσει στο δημοψήφισμα προς τους συμπολίτες του: «Είστε υπέρ της ΕΕ και του ΝΑΤΟ υποστηρίζοντας την ονομασία Δημοκρατία της Βὀρειας Μακεδονίας;». Το δεύτερο, αφορά στο χρόνο που θα γίνουν οι εκλογές στη χώρα μας. Όπως είπε ο κ. Ζάεφ, το δημοψήφισμα στα Σκόπια θα πραγματοποιηθεί στις 23, ή τις 30 Σεπτεμβρίου ή εναλλακτικά στις 7 Οκτωβρίου του 2018.

Επίσης δήλωσε πως η καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης στην πΓΔΜ είναι η 15η Ιανουαρίου του 2019. Με δεδομένο ότι η συμφωνία στην ελληνική Βουλή θα έρθει προς κύρωση μετά την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας και αν ληφθεί υπόψη πως ο Πάνος Καμμένος έχει πει πως θα στηρίξει την κυβέρνηση μέχρι την ψήφιση της συμφωνίας, είναι σαφές ότι με το χρονοδιάγραμμα αυτό ο κ. Ζάεφ, έδωσε τουλάχιστον επτά μήνες ζωής ακόμη, στον κυβερνητικό συνασπισμό ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Διαβάστε ακόμη: Σκληρό ροκ Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή

Αυτό σημαίνει ότι ένα από τα σενάρια που μπαίνουν πλέον στο τραπέζι είναι ο κ. Τσίπρας να προκηρύξει  εκλογές για την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019, οπότε και συμπληρώνονται 4 χρόνια από όταν ανέλαβε την εξουσία. Δύο ημέρες μετά από την επέτειο της 25ης Ιανουαρίου 2015 και αφού λίγες μέρες νωρίτερα έχει «μοιράσει» το εφάπαξ βοήθημα στους συνταξιούχους ως «13η σύνταξη», για να καλύψει πρόσκαιρα τις περικοπές που θα δουν στο εισόδημά τους από 1ης του νέου έτους, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να έχει κλείσει το Σκοπιανό, πρόβλημα το οποίο θα μεταθέσει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, θα υπενθυμίσει ότι έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και θα στήσει κάλπες.

Σε ένα τέτοιο σενάριο ο κ. Τσίπρας μπορεί να επικαλεστεί το γεγονός ότι ο Πάνος Καμμένος προκάλεσε την πτώση της κυβέρνησης και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αντίστοιχα ότι δεν αθέτησε τη δέσμευσή του σε σχέση με τη συμφωνία για το όνομα των Σκοπίων. Σε κάθε περίπτωση στη ΝΔ θεωρούν πως ότι και να γίνει θα είναι σε συνεννόηση μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων και εκτιμούν πως το ενδεχόμενο εκλογών είναι ανοικτό από το φθινόπωρο,  λόγω της ρευστότητας που υπάρχει στον εσωτερικό της κυβέρνησης, στο πολιτικό σκηνικό και στην οικονομία.

«Η κυβέρνηση παρουσιάζει εικόνα πλήρους αποσύνθεσης» τόνιζε στο newpost.gr, πηγή κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, προσθέτοντας: «αν μη τι άλλο θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον το ταξίδι που θα πραγματοποιήσουν ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο στη σύνοδο του ΝΑΤΟ για να ανάψουν και επισήμως το πράσινο φως στην ένταξη των Σκοπίων στη Βορειοατλαντική Συμμαχία». Όπως φάνηκε πάντως και χθες στη Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ δεν πρόκειται να αφήνει αναπάντητες τις επιθέσεις που δέχεται από το Μέγαρο Μαξίμου, τα στελέχη του οποίου, όπως επεσήμαιναν από την οδό Πειραιώς, έχουν επιλέξει να πορευθούν μέχρι τις κάλπες με ύβρεις, συκοφαντίες, σκανδαλολογία και συνωμοσιολογικά σενάρια.

Παράλληλα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με πρωτοβουλίες του, θα επιχειρεί να αφοπλίζει πολιτικά την κυβέρνηση, εκθέτοντας τους δύο συγκυβερνήτες. Στο σχεδιασμό αυτό εντάσσεται και η χθεσινή κίνηση να καταθέσει στη Βουλή τροπολογία για να μην ισχύσει η περικοπή των συντάξεων από 1ης Ιανουαρίου του 2019. «Εμείς την ψηφίζουμε γιατί είμαστε ενάντια στο κόψιμο τους. Τις καταψηφίσαμε, όταν εσείς τις ψηφίζατε. Ελάτε να την ψηφίσουμε μαζί. Τώρα. Για να δούμε επιτέλους ποιος λέει αλήθεια και ποιος είναι υποκριτής», επεσήμανε απευθυνόμενος προς τον κ. Τσίπρα, ο οποίος λίγα λεπτά αργότερα απέρριψε την πρόταση της ΝΔ.

Διαβάστε ακόμη:
Τσίπρας: Επιτομή κυνισμού η τροπολογία για τις συντάξεις – Μητσοτάκης: Ξεφτιλίζετε τους συνταξιούχους
Νομοθετικές πρωτοβουλίες από ΝΔ, ΔΗ.ΣΥ. και ΚΚΕ για να ακυρωθούν οι περικοπές στις συντάξεις

 


σχετικα αρθρα