ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Κουρουμπλής στο «Ακραίως»: Δεν θα περικοπούν οι συντάξεις αν ο ΕΦΚΑ δεν είναι ελλειμματικός

Δημοσίευση 6 Ιουλίου 2018, 12:45 / Ανανεώθηκε 6 Ιουλίου 2018, 12:37
Π. Κουρουμπλής στο «Ακραίως»: Δεν θα περικοπούν οι συντάξεις αν ο ΕΦΚΑ δεν είναι ελλειμματικός
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

"Έντιμος πολιτικός ο Καμμένος δεν θα ρίξει την κυβέρνηση"

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Δεν θα περικοπούν οι συντάξεις αν ο ΕΦΚΑ δεν είναι ελλειμματικός τον Ιανουάριο» υποστήριξε ο υπουργός Ναυτιλίας Πάνος Κουρουμπλής, στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ, από την Πάργα όπου βρίσκεται, για τα εγκαίνια του λιμεναρχείου.

«Η συμφωνία είναι ότι θα καταργηθεί η προσωπική διαφορά εφόσον θα διαπιστωθεί ότι ο ΕΦΚΑ θα είναι ελλειμματικός. Εάν η κυβέρνηση κατορθώσει να μην έχει έλλειμα ο ΕΦΚΑ τον Ιανουάριο, είμαι βέβαιος ότι αυτή η ρύθμιση δεν θα ισχύσει» υπογράμμισε ο υπουργός τους ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε πως: «Τελειώνουν τα μνημόνια και η κυβέρνηση θα δείξει ότι νοιάζεται το λαό».

«Δεν συζητάμε με την Τουρκία ανταλλαγή»

Αναφερόμενος στην επιστολή Τούρκου αξιωματούχου προς τον πρόεδρο του ΕΚ, Αντόνιο Ταγιάνι, ο κ. Κουρουμπλής επισήμανε πως «Δεν μπορεί να συζητηθεί η ανταλλαγή με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς. Έχει κλείσει το θέμα. Είμαστε ευρωπαϊκό κράτος, λειτουργεί η δικαιοσύνη, δεν μπορεί να μπει αυτό το θέμα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», και συμπλήρωσε: «Μπορούμε να συζητάμε άλλα θέματα. Είμαστε γείτονες πρέπει να εργαστούμε όλοι με κάθε τρόπο να αμβλύνονται οι τριβές γιατί πρέπει να συνυπάρξουμε. Η δύναμη της οικονομίας θα πείσει και τους Τούρκους να αλλάξουν στάση».

"Έντιμος πολιτικός ο Καμμένος δεν θα ρίξει την κυβέρνηση"

«Μην περιμένετε να ρίξει ο Πάνος Καμμένος να ρίξει αυτή την κυβέρνηση. Όσον και αν το χτυπάτε (τον Πάνο Καμμένο) είναι ένας έντιμος πολιτικός. Δεν θα πέσει αυτή η κυβέρνηση θα πάει στο τέλος της τετραετίας» σημείωσε για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, που θα κυρωθεί στη γείτονα έως τις 15 Ιανουαρίου και πρόσθεσε: «Έχουμε ένα εξάμηνο μετά τον Γενάρη που θα γίνουν αυτές οι διεργασίες στην Ελλάδα».