current views are: 10

10 Ιουλίου 2018
Δημοσίευση12:16

«Όχι» από ΝΔ στην κατάτμηση της Β’ Αθήνας – Βορίδης: «Θέλετε να μας ρίξετε στάχτη στα μάτια»

Ο εισηγητής της ΝΔ, είπε ότι η κατάτμηση των περιφερειών συνδέεται με την ψήφο των κατοίκων του εξωτερικού επειδή και οι δύο αυτές παρεμβάσεις αφορούν στις αλλαγές του εκλογικού συστήματος

Δημοσίευση 12:16’

Ο εισηγητής της ΝΔ, είπε ότι η κατάτμηση των περιφερειών συνδέεται με την ψήφο των κατοίκων του εξωτερικού επειδή και οι δύο αυτές παρεμβάσεις αφορούν στις αλλαγές του εκλογικού συστήματος

Τέλος στα σενάρια υπερψήφισης της τροπολογίας του υπουργείου Εσωτερικών, για την κατάτμηση της Β’ Αθηνών και της περιφέρειας Αττικής, έβαλε ο Μάκης Βορίδης.

Μιλώντας στο νομοσχέδιο για τον Κλεισθένη και τις αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση, ο κ. Βορίδης ουσιαστικά δήλωσε ότι το κόμμα του δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση πως θα φέρει ρύθμιση για την ψήφο των κατοίκων του εξωτερικού και ως εκ τούτου δεν θα ψηφίσει την τροπολογία.

Αναλυτικότερα, ο εισηγητής της ΝΔ, είπε αρχικά ότι η κατάτμηση των περιφερειών συνδέεται με την ψήφο των κατοίκων του εξωτερικού επειδή και οι δύο αυτές παρεμβάσεις αφορούν στις αλλαγές του εκλογικού συστήματος. «Γιατί υπεκφεύγετε;», αναρωτήθηκε και πρόσθεσε: «εμείς δεσμευόμαστε ότι θα ψηφίσουμε όλοι μαζί την ψήφο των κατοίκων του εξωτερικού μαζί με την κατάτμηση τότε! Όλοι μαζί εφόσον θα είναι ενιαία ρύθμιση, θα περιμένουμε με αγωνία το προϊόν της επιτροπής και στο 5μηνο θα ψηφίσουμε τη κατάτμηση! Γιατί σήμερα τη κατάτμηση και σε 5 μήνες τους κατοίκους του εξωτερικού;».

Ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκτίμησε πως η κυβέρνηση θέλει να περάσει την κατάτμηση και στη συνέχεια να στείλει στις καλένδες την ψήφο των κατοίκων το εξωτερικού. «Η τροπολογία που καταθέσατε έχει ενδεικτικό και όχι δεσμευτικό χαρακτήρα! Είναι σκόνη, στάχτη στα μάτια μας», σημείωσε με νόημα και ξεκαθάρισε κλείνοντας την τοποθέτησή του: «η ΝΔ θα καταψηφίσει το σύνολο του διατάξεων για το εκλογικό σύστημα και επιφυλασσόμαστε για αυτές που δεν έχουμε προλάβει να μελετήσουμε».

Διαβάστε επίσης:

►«Κλεισθένης»: Παράθυρο για την κατάτμηση της Β’ Αθηνών

Απορρίπτει το πλαφόν 3% ο Σκουρλέτης – Προς τριπλές εκλογές το Μάιο του 2019


σχετικα αρθρα