ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζάεφ: Στις αρχές του 2019 η επικύρωση της συμφωνίας από την Ελλάδα

Δημοσίευση 10 Ιουλίου 2018, 21:12 / Ανανεώθηκε 12 Ιουλίου 2018, 18:49
Ζάεφ: Στις αρχές του 2019 η επικύρωση της συμφωνίας από την Ελλάδα
Facebook Twitter Whatsapp

«Οδικός χάρτης» για τη συμφωνία των Πρεσπών

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η ΠΓΔΜ θα έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία για την ενεργοποίηση της συμφωνίας των Πρεσπών μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας από το Λονδίνο.

«Τα πάντα θα έχουν τελειώσει έως τις 15 Ιανουαρίου, έτσι ώστε στη συνέχεια η ελληνική βουλή να επικυρώσει τη συμφωνία» ανέφερε ο Ζόραν Ζάεφ στο περιθώριο της Συνόδου για τα Δυτικά Βαλκάνια, στην οποία συμμετείχε και ο Αλέξης Τσίπρας.

Το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ θα διεξαχθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου ή τις αρχές Οκτωβρίου, επανέλαβε, διευκρινίζοντας όμως ότι η ακριβής ημερομηνία και το ακριβές ερώτημα του δημοψηφίσματος θα αποφασιστούν από την ολομέλεια της Βουλής της ΠΓΔΜ.

Το σίγουρο είναι ότι το ερώτημα που θα κληθούν να απαντήσουν οι πολίτες θα αφορά και τη συμμετοχή της ΠΓΔΜ στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Εφόσον το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι θετικό, κάτι για το οποίο δήλωσε αισιόδοξος ο κ. Ζάεφ, θα χρειαστούν 90 έως 110 ημέρες για την ολοκλήρωση των αλλαγών του Συντάγματος, είπε.

Στο περιθώριο της Συνόδου για τα Δυτικά Βαλκάνια, η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι φωτογραφήθηκε μαζί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Σκοπιανό ομόλογό του.