Αυτη τη στιγμή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος δίνει συνέντευξή Τύπου σχετικά με τα πλάνα της κυβέρνησης για τις αλλαγές και τα «λουκέτα» στον ευρύτερο τομέα της ΕΡΤ.

Στους κεντρικούς πυλώνες του σχεδίου της κυβέρνησης για την ΕΡΤ, όπως διευκρίνισε, βρίσκονται  το κλείσιμο της ΕΤ1, η συγχώνευση των περιφερειακών σταθμών και περικοπές προσωπικού με στόχο από το 2012 να εξοικονομηθούν τουλάχιστον 8,3 εκατ. ευρώ. Το τελικό σχέδιο, το οποίο επεξεργάστηκε ο κ. Μόσιαλος, προβλέπει μεταξύ άλλων τη διατήρηση δύο τηλεοπτικών συχνοτήτων, της ΝΕΤ και της ΕΤ3, το κλείσιμο της ΕΤ1 αλλά και των ψηφιακών καναλιών ΣΙΝΕ/ΣΠΟΡΤ, τη συγχώνευση των 19 περιφερειακών σταθμών σε εννέα (9), τη διακοπή της έκδοσης της Ραδιοτηλεόρασης, τη μη ανανέωση 50% συμβάσεων οι οποίες λήγουν τον Ιανούαριο  ενώ θα προχωρήσει και η αξιολόγηση του προσωπικού.

Διευκρινίζεται πως οι συχνότητες της ΕΤ1 και ΣΙΝΕ/ΣΠΟΡΤ δεν διατίθενται προς πώληση και παραμένουν στην ιδιοκτησία της ΕΡΤ ΑΕ.

Ο κ. Μόσιαλος, όπως εξήγησε, με αυτόν τον τρόπο στοχεύει στη μείωση των ετήσιων δαπανών, οι οποίες επιβαρύνουν κάθε χρόνο τον κρατικό προϋπολογισμό για τη λειτουργία της κρατικής ραδιοτηλεόρασης. 

Αναμένεται εκτενές ρεπορτάζ για τις δηλώσεις του κ. Μόσιαλου.

TAGS