ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαφαζάνης για ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ: Αποφράδα μέρα

Δημοσίευση 11 Ιουλίου 2018, 18:17 / Ανανεώθηκε 12 Ιουλίου 2018, 18:03
Λαφαζάνης για ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ: Αποφράδα μέρα
Facebook Twitter Whatsapp

Ο κ. Λαφαζάνης χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την υπογραφή των Τσίπρα-Καμμένου-Κοτζιά στις Βρυξέλλες για την έναρξη των διαδικασιών ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

«Αποφράδα» ημέρα χαρακτήρισε τη σημερινή ο γραμματέας της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης καθώς όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση «εγκληματεί» σπεύδοντας να υπογράψει στην απόφαση για ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ».

Ταυτόχρονα, στην ανακοίνωσή του ο κ. Λαφαζάνης χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την υπογραφή των Τσίπρα-Καμμένου-Κοτζιά στις Βρυξέλλες για την έναρξη των διαδικασιών ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, σημειώνοντας πως «αποτελεί μεγάλο δώρο στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ και στρέφεται κατά της ασφάλειας της χώρας μας, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι συνοδεύεται με την ταυτόχρονη προκλητική απέλαση των δυο Ρώσων διπλωματών από τη χώρα μας».

 «Η απέλαση αυτή των Ρώσων διπλωματών, μετά το "δώρο" της πρόσκλησης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, συνιστούν εξετάσεις τυφλής υποταγής του ελληνικού πολιτικοοικονομικού κατεστημένου στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και αποικιοποίησης της χώρας μας στα ευρωατλαντικά και αμερικανονατοϊκά κέντρα, η περαιτέρω διεύρυνση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια και η ενίσχυση της αμερικάνικης και ευρωενωσιακής κηδεμονίας τους, συνιστά μείζονα κίνδυνο για τους λαούς και την περιοχή μας και εμπρηστική εξέλιξη για την ειρήνη και ασφάλεια λαών και χωρών, πρωτίστως της Ελλάδας» συμπλήρωσε ο γραμματέας της ΛΑΕ.

Τέλος ο κ. Λαφαζάνης αναφέρει «ο αγώνας σήμερα για μια ριζοσπαστική προοδευτική ανατροπή που θα ακυρώσει ιμπεριαλιστικές συμφωνίες και την ιμπεριαλιστική κηδεμονία της χώρας μας για μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και ισότιμες πολύπλευρες διεθνείς οικονομικές σχέσεις, αποκτά θεμελιώδη, εκ των ων ουκ άνευ, σημασία για την προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας, της εθνικής ανεξαρτησίας, της ασφάλειας και της ακεραιότητας της πατρίδας μας».