ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η κυβερνητική στρατηγική της κάλπης

Δημοσίευση 11 Ιουλίου 2018, 20:05 / Ανανεώθηκε 12 Ιουλίου 2018, 18:25
Η κυβερνητική στρατηγική της κάλπης
Facebook Twitter Whatsapp

Η εν λόγω τροπολογία, κατά τον Τάκη Χατζή, φανέρωσε και την εκλογική στρατηγική της κυβέρνησης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στην τροπολογία των 16 βουλευτών για την ταυτόχρονη διεξαγωγή αυτοδιοικητικών εκλογών και ευρωεκλογών, αναφέρθηκε ο δημοσιογράφος Τάκης Χατζής στο σχόλιό του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ με τη Σία Κοσιώνη.

Η εν λόγω τροπολογία κατά τον δημοσιογράφο, φανέρωσε και την εκλογική στρατηγική της κυβέρνησης. «Αρχικά ο πρωθυπουργός είχε πει πως τις εκλογές θα τις κάνει στο τέλος της τετραετίας. Στη στρατηγική του είχε συμπεριλάβει και το εξής: Να μην προηγηθεί άλλη εκλογική αναμέτρηση για να μη δημιουργηθούν άσχημες εντυπώσεις για την κυβέρνηση».

Ο Τάκης Χατζής παρατήρησε πως πίσω από τη στρατηγική της κυβέρνησης για τριπλές κάλπες, κρύβεται ένα τέχνασμα:  «Στην τοπική αυτοδιοίκηση οι περισσότεροι υποψήφιοι προέρχονται από τη δεξιά. Με την ταυτόχρονη διεξαγωγή αυτοδιοικητικών και εθνικών εκλογών ο δημοτικός σύμβουλος δεν θα κάνει προεκλογικό αγώνα για τη Νέα Δημοκρατία, αλλά για να εκλεγεί. Αυτό θα προκαλέσει ζημιά στη ΝΔ και λιγότερο στο ΚΙΝΑΛ».

Ωστόσο, ο δημοσιογράφος έθιξε και ένα τεχνικό ζήτημα. «Είναι βέβαιοι στην κυβέρνηση ότι το πληροφοριακό σύστημα είναι ικανό σε ένα βράδυ να αντέξει τη διεξαγωγή τριών εκλογικών αναμετρήσεων;» διερωτήθηκε.

Και κατέληξε λέγοντας πως η κυβέρνηση με αυτή την κίνηση αποκάλυψε τις προθέσεις της. «Οι εκλογές, όπως φαίνεται θα διεξαχθούν το αργότερο μέχρι τον Μάιο του 2019», ανέφερε χαρακτηριστικά, αν και εκτίμησε πως «και ο Ιανουάριος είναι ένας μήνας που στήνονται συνήθως κάλπες».
 

Διαβάστε επίσης:

►Αποδέχθηκε ο Σκουρλέτης την τροπολογία για τις αυτοδιοικητικές

«Διορθωτική» τροπολογία για τον χρόνο των εκλογών - Την ίδια μέρα με τις ευρωεκλογές οι αυτοδιοικητικές