ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ναι» της Ν.Δ. στο σπάσιμο της Β’ Αθήνας και του Υπολοίπου Αττικής

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 12 Ιουλίου 2018, 13:18 / Ανανεώθηκε 17 Ιουλίου 2018, 11:03
«Ναι» της Ν.Δ. στο σπάσιμο της Β’ Αθήνας και του Υπολοίπου Αττικής
Facebook Twitter Whatsapp

Συναντήσεις Κυριάκου Μητσοτάκη με βουλευτές των δύο περιφερειών

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την απόφαση να στηρίξει τελικώς την πρόταση της κυβέρνησης για κατάτμηση της θηριώδους Β’ Περιφέρειας της Αθήνας αλλά και του λεγόμενου υπολοίπου Αττικής, έλαβε τελικά η ΝΔ.

Σύμφωνα με πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Ν.Δ. θα επαναφέρει την πρότασή της για την ψήφο των κατοίκων του εξωτερικού ακόμα και αν χρειαστεί αυτή να ψηφιστεί στο σύνολο του εκλογικού νόμου που θα καταθέσει στην επόμενη Βουλή.

Οι ίδιες πηγές μάλιστα, χαρακτηρίζουν φαιδρό το κυβερνητικό επιχείρημα πως υπάρχει πρόβλημα ισότητας ψήφο για τους κατοίκους του εξωτερικού, λόγω του ότι ψηφίζουν μόνο για την επικράτεια και όχι για συγκεκριμένη περιφέρεια. Όπως χαρακτηριστικά λένε και ένας κάτοικος του εσωτερικού μπορεί εφόσον το θελήσει να ψηφίσει μόνο συνδυασμό και όχι κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο.

 Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητοστάκης, αυτή την ώρα συναντάται με βουλευτές της Β’ Αθήνας και της περιφέρειας Αττικής, στο γραφείο του προκειμένου να ενημερωθεί για τον τομέα που επιθυμούν να κατέβουν στις επερχόμενες εκλογές (στο πλαίσιο της κατάτμησης). Ωστόσο από τη ΝΔξεκαθαρίζουν πως ανεξάρτητα από τις προθέσεις που μπορεί να έχουν οι βουλευτές, τις τελικές αποφάσεις θα τις λάβει το κόμμα.

Διαβάστε επίσης:

Η ΝΔ κατέθεσε τροπολογία για την ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού