ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θέμα απλής αναλογικής στις βουλευτικές εκλογές ανοίγει η κυβέρνηση

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 12 Ιουλίου 2018, 15:34 / Ανανεώθηκε 17 Ιουλίου 2018, 11:54
Θέμα απλής αναλογικής στις βουλευτικές εκλογές ανοίγει η κυβέρνηση
Facebook Twitter Whatsapp

Πετάει το γάντι στο ΚΙΝΑΛ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Θέμα απλής αναλογικής στις βουλευτές εκλογές άνοιξε έστω και εμμέσως με την τοποθέτησή το ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για τον Συντονισμό του κυβερνητικού Έργου, Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Παίρνοντας το λόγο αμέσως μετά την κ. Γεννηματά, ο υπουργός είπε πως η ΔΗΣΥ, το 2016 δεν ψήφισε την απλή αναλογική έχοντας ως δικαιολογία την μη κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών. «Η πρόκληση για το ΚΙΝΑΛ είναι αν θα αλλάξει τη στάση της στον εκλογικό νόμο. Αν δεν το κάνει πέραν των προσχηματικού και βερμπαλιστικού χαρακτήρα της παρέμβαση του, θα επιβεβαιώσει ότι είναι πολιτική ουρά της πιο σκληρής δεξιάς και νεοφιλελεύθερης παράταξης της ΝΔ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Γεννηματά: Εκλογές εδώ και τώρα

Είχε προηγηθεί η ομιλία της Φώφης Γεννηματά, η οποία εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση. Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του Κλεισθένη, η επικεφαλής της ΔΗΣΥ, χαρακτήρισε πρόχειρη την κυβερνητική τροπολογία που στόχο έχει τον αποπροσανατολισμό του ελληνικού λαού. « Είναι Συνταγματικά ανεπίτρεπτο και ηθικά αδιανόητο το παιχνίδι με τις εκλογές», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: « οι τροπολογίες οδηγούν σε ακόμα μεγαλύτερη συγκέντρωση! Όλα εργαλειοποιούνται! Μετά την οικονομία και την αλόγιστη αντιμετώπιση σοβαρότατων ζητημάτων δείχνετε την αντίληψη και την πρακτική σας για τη λειτουργία του πολιτεύματος και των κανόνων του πολιτικού παιχνιδιού και τι πρόκειται να ζήσουμε μέχρι τις εκλογές!».

«Σας προειδοποιώ ματαιοπονείτε! Σχεδιασμοί της απελπισίας! Ούτε την έξοδό ας με αξιοπρέπεια δεν είστε ικανοί να σχεδιάσετε!», πρόσθεσε η επικεφαλής της ΔΗΣΥ, σημειώνοντας πως δεν θα επιτρέψει σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ που «βολεύονται» από αυτή την πρακτική, να δημιουργήσουν ένα «τοξικό» κλίμα που υπονομεύει τη χώρα.
 

Διαβάστε επίσης:

►Γεννηματά: «Λέμε όχι στα εκλογικά μαγειρέματα»

►«Ναι» της Ν.Δ. στο σπάσιμο της Β’ Αθήνας και του Υπολοίπου Αττικής